Saturday, December 01, 2007

Gangsterkapitalismen


De siste ukene har vi kunne lest side opp og ned om Terragangsterne som har frastjålet litt «korttenkte» kommunestyrepolitikere for flere hundre millioner. Terragangsterne har nå fått beskjed om at de kan være gangstere i Norge lengre, å slått banditavdelinga si Terra Securities konk. Igjen sitter befolkninga i de kommunene, som desverre har hadd kommunestyrerepresentanter med tro til kapitalismen.De får kansje igjen noen småpenger fra konkursen, men langt ifra hva de har krav på.

TerraGruppen ASA har en egenkapital på 840,2 millioner kroner. Utbyttet til eierne har vært på i alt 312 millioner kroner de siste fire årene. Terra Securities har vært en ekstremt lønnsom enhet innenfor gruppen, og selskapet har de siste fire årene overført 224 millioner som konsernbidrag. Minst 150 millioner av dette er gått til gruppens øvrige selskaper. Terra-toppene har skuffet inn personlig 55 millioner kroner på tre år.

Alle disse pengene har de frastjålet Kari og Ola Nordmann, og nå ser det ut til at de fleste millionene kommer seg unna. Jeg bare lurer på om det er på tide å avskaffe kapitalismen eller om vi skal vente på at andre gangsterkapitalister stjeler millioner fra 30, 40 eller kansje 100 nye kommuner.

No comments: