Friday, December 21, 2007

Før Engelberg


Engelberg har jo et veldig vakkert navn, men er også siste stoppested for vedenseliten i hopp før hoppuka. Desverre for Engelbergrennene så blir det alltid mere snakk om hoppuka når rennet nærmer seg. Til nå har jo Thomas Morgenstern vunnet ALLE inviduelle renn denne sesongen og kommer til å lede verdenscupen ved inngangen til hoppuka uansett. Sånn har jo denne sesong starten vært litt kjedelig.

Men hvem kan utfordre Morgenstern i Engelberg?

La oss starte med Andreas Kuttel fra Sveits. Han er en av mine favorit hoppere. Kuttel er litt for ustabil til nå i sesongen. Men han har noen veldig gode hopp og er absolutt en mulig vinner. Kuttel vant kvalifiseringsrennet som bl.a. Morgenstern sto over i dag. En kul utfordrer...

Nr 2 i verdenscuppen og på samme landslag som Morgenstern finner vi jo Gregor Schlierenzauer. Han og Anders Jachoppsen vant jo i denne bakken i fjor. Han har vært en gangske stabil nummer to i verdenscupen til nå. Hans eneste treningshopp i dag var 131,5 meter og nest best i den treningsrunden etter Kuttel, foran Morgenstern. Kansje på tide å bli nummer 1?

Den tredje utforderen jeg vil trekke frem er Janne Ahonen. Han er veteranen som allerede har gjort det meste i hoppsporten. Han har bakkerekorden i Engelberg på 141 meter. Han var nummer 4 og 6 i treningsomgangen. Han er ikke helt i den formen han var for noen sesonger siden. Er det på tide å vise at de gamle er best?

Norske hoppper som skal hoppe i morgen er Bjørn Einar Romøren, Tom Hilde, Anders Bardal, Anders Jacobsen, Roar Ljøkelsøy og Sigurd Pettersen. Tror egentlig ikke noen av dem når helt opp på pallen men Bjørn Einar, Tom, Anders og Anders kan alle klare å ta en plassering blandt de 10 beste.

No comments: