Tuesday, November 27, 2007

Rødt! Marxistisk tidskrift 04/07


Mens jeg har noen hvile dager i tordenbloggen, så må jeg komme med litt reklame for tidskriftet jeg sitter i redaksjonen til.

Rødt Marxistisk tidskrift er på flere sider enn noen gang før! 148 sider marxistisk teori og debatt for bare en femtilapp! Kan du la være å kjøpe?

Dette nummeret starter med en rask innsikt i uførepensjonsutvalgets innstilling. Arne Byrkjeflot (leder av LO i Torndheim) går systematisk igjennom dette ranet som vil stjele flere titusner hvert år fra de uføre. Stian Bragtvedt forteller om Nepal og den ikke ukjente Pål Steigan presanterer sitt Økokommunistiske manifest.

Hovedbolken dette nummeret er om økonomi. Mathias Bismo har en rykkende fersk analyse av arbeidsmarkedet til EU. David Harvey (proffesor ved City University i New York) skriver om Nyliberalismen og byen. Dette er spennende men ikke vanskelig. Så til slutt er det en debatt fra New Left Review mellom Vladmir Popov (russisk økonom) og Tony Wood (assisterende redaktør i New left Review).

Dette nummeret har også fått en sikkelig debattseksjon. Leikny Øgrim og Elling Borgersrud har vært sitt bidrag i digital dugnad debatten som går i tidskriftet. I tillegg har vi innlegg på skole og om venstresida.

Hele nummeret avsluttes med en TØGRIM-bolk. Dette er innlegg som Tron Øgrim har skrevet på RVs-debattliste mars 2007. Han skriver om hvordan kommunister bør tenke rundt partibyggning, om MAO og MAOISME. Dette er et verdifult studiebilag for alle kommunister i dag....

Rødt! Marxistisk tidskrift kan du bestille her.

4 comments:

Brage said...

Dette er jo reinspikka, ukritisk reklame! Du bør heller begynne å skrive kritiske anmeldelser av bladet. :)

Fjeldstad said...

Er ikke det din oppgave a?

Elvis Bling Laden said...

ahem.. jeg vil bare minne på at denne sagnomsuste "elling borgersrud", som har publisert i bladet, eksisterer i blogghooden under et annet og mer passelig navn. og har publisert en lignende artikkel urørt av eness (redaktør i rødt) hender på bloggen. Altså. For ordens skyld.

Fjeldstad said...

Ja det er jo absolutt sant.