Thursday, November 22, 2007

Mister Lonley


Harmony Korine fikk filmverden til å sperre øynene opp etter at han skrev manuset til Kids. Med Gummo ble det tydelig at han var et stort regitalent også. I 1999 var han den første ikke-danske som fikk lage dogme film, Julien Donkey-Boy. Siden da har nok mange ventet på en ny film fra Korine.

Dette er nok noe annet enn hva mange har ventet seg. Korine har tydeligere blitt eldre og vil fortelle andre historier enn Ken Park, Kids og Gummo. Mister Lonley er en film med to historier. Hovedhistorien handler om en Michael Jackson imitator i Paris. En dag han underholder på et gamlehjem møter han en Marilyn Monroe-imitator. Hun overtaller ham til å flyte til et imitatorkollektiv på landet. I imitatorkollektivet lever de av dyrehold og drømmen om å sette opp en forestilling som vil gi dem oppmerksomheten de føler at de fortjener.

Sidehistorien handler om et misjonskloster, som kaster ut mat av fly til avsidesliggende landsbyer. Men plutselig en dag faller en nonne ut av flyet...

Jeg vil nok si at dette er den dårligste filmen til Korine, men likevel er det en film som er verdt å få med seg. Det er jo en Korine-film.

Her kan du se Mister Lonley:
Lørdag, 24. nov 17:30 [Filmens Hus Tancred]
Søndag, 25. nov 18:30 [Eldorado 1]

No comments: