Thursday, November 30, 2006

En hyllest av skaperkraft



I et full satt konserthus sitter pent kledde mennesker å venter. Nei, de venter ikke på konsert eller forestilling av menneskets ypperste kunstnere. De venter på Solveig Kloppen og hennes tørre vitser. Solveig Kloppen kommer inn og milliarder av kroner klapper.

Den vesle TV2 titter blir nå kastet inn i en time med propaganda. Flere ganger under denne hyllesten av våre rike skal det komme uttalelser som lett kan få maten til å sette seg i halsen. Inovasjon Norge og Ernst & Young står for utvelgelsen av hvilke heldige millionærer som skal bli dratt opp på scene for å motta sin berømmelse. Statsråder, idrettsutøvere og forfattere har alle tatt kvelden fri for å hylle norges aller rikeste med en prisutdeling. Gerd Liv Valla kommer hånd i hånd med Finn Bergersen for å gi pris til Ole Erik Lerøy. LO lederen ser til å stortrives i dette herreselskap av millionærer. Kansje hun til og med glemmer litt hvem denne landsorganisasjonen skal være av og for.

Odd Nordståga, Ralph Myers, DeLillos med fler har gjort klare sine hyllings melodier, som skal strømme gjennom TV rutene. Hurra for kapitalen er vel hva Margaret Berger egentlig burde ha sunget. Men det er jo flott med engasjerte musikkere for økonmisk vekst.

Et av kveldens sitater må etter min mening ikke glemmes.

«frikonkuranse gjør livet vært å leve.»

På slutten av showet gikk Siv Jensen i svart, men bilde var tilbake med følgende ord om denne Skaperkraft prisutdelingen: «hverdagsheltene som fortjener en hyllest»

Hjemme i stua sitter kansje en hverdagshelt å ser på tv2. Hun har kansje vunnet en krangel med sjefen, organisert en på jobben eller sagt et lite nok er nok. Men var det hun Siv Jensen tenkte på?

No comments: