Sunday, November 19, 2006

punktmarkering klokka 10.30 utafor Folkets Hus i Oslo

Mot Tjenestedirektivet og for norsk veto!

I det siste har to store LO-forbund, El og IT og NTL, krevd at Norge bruker reservasjonsretten mot tjenestedirektivet som nylig blei vedtatt av EU-parlamentet. Nå har LO-ledelsen foreslått at LOs sekretariat allerede i morgen, mandag 20. november, skal slå fast at LO ikke vil kreve at reservasjonsretten brukes.

Regjeringa kommer til å bruke minst et halvt år på å studere tjenestedirektivet før de bestemmer seg for om de vil godta det eller reservere seg. Hvorfor LO-ledelsen har det så travelt, kan man jo lure på. Du skulle tru at det naturlige var å gi LO-forbundene og de lokale organisasjonene anledning til å studere direktivet og ta stilling, før ledelsen tok en avgjørelse på det.

Tjenestedirektivet bygger på kapitalens ønsker om maksimal profitt, og større utbytting av hver eneste arbeidstager i tjeneste sektoren.

Tjenestedirektivet skal regulere konkurransen på tjenester i hele EUs indre marked. Det opprinnelige direktivet som ble kalt Bolkestein-direktivet etter kommissæren for det indre markedet, nederlenderen Frits Bolkestein, har møtt stor motstand.

Direktivet bygde på opprinnelseslandsprinsippet, det vil si at et firma som hadde godkjenning fra hjemlandet automatisk kunne arbeide over hele EØS-området med de arbeidsvilkår som gjelder i hjemlandet.

Kommisjonens målsetting med tjenestedirektivet er å gjøre det lettere å etablere seg i andre EU-land og øke den frie utveksling av tjenester. Tjenestedirektivet er en del av den såkalte Lisboa-strategien som skal gjøre EU til verdens mest konkurransedyktige region innen 2010

Sekretariatet i LO møtes i morgen, og i den anledning blir det holdt en punktmarkering klokka 10.30 utafor Folkets Hus i Oslo. Arbeidsløse, studenter, folk som kan skulke jobben og andre som har anledning oppfordres til å stille opp!

1 comment:

Brage said...

Detta sprer seg som ild i tørt grass jo! Bra!