Friday, November 24, 2006

Her kommer vintern!


Kusamo


Denne helgen starter det beste med vintern: Verdenscupen i hopp! Jeg gleder meg masse til å igjen få se lange svev i nydelig snø. Kansje til og med en nordmann som kommer øverst på pallen. Nå er vintern her så det er bare å lenke seg foran TV'n.


I årets første uttak til Verdenscupen har følgende blitt tatt ut tilo rennet i Kusamo:
Anders Bardal
Lars Bystøl
Anders Jacobsen
Roar Ljøkelsøy
Sigurd Pettersen
Bjørn Einar Romøren


I sommer sesongen har mange norske unggutter hoppet nydelig i plastik turneringen grand prix. Tom Hilde som må være hjemme tok sist en 5te plass i Oberhof i oktober. Han har vel gjort det bedre i sommer enn Roar Ljøkelsøy. Men erfaringa mangler han og den er viktig i verdenscupen. Thomas Lobben er også et navn for framtida. Han slo både Pettersen og Ljøkelsøy sammenlagt i Grand Prix turneringa.


Størst håp må vi vel ha til Anders Bardal som har vært to ganger på pallen under Grand Prix, og Anders Jacobsen som sin svakeste plassering i sommer var en 10ende plass i Oberhof. Lars Bystøl har også klart seg brukbart med en 5te og 8ende plass i sommer. Sigurd Pettersen har vært jevn med to 11 plasser og en 13plass. Romøren har jo vært ustabil som en jojo i sommer, med to 34plasser som det værste og en liten 6plass som sitt beste.


Av de store internasjonale navna har en av mine favoritter polakken Adam Malysz gjort det lovende med hele 4 første plasser og sammenlagt seier. Ellers er det Sveitserne og Østerikerne som har gjort det best.


Lykke til!!!

No comments: