Tuesday, December 30, 2008

Hoppukeblogging

I går starta årets høydepunkt for oss hoppfans på TV. Hoppuka begynte i Oberstdorf og vi som følger med på skihopp tar kontroll over verden en uke. Barne-TV og Nyheter på tegnspråk blir tatt vekk fra sendeplanen og det er lange flotte svev som skal vises.

Hoppuka er veldig spesiel, nesten som en relgiøs høytid. Med egne kvalifiseringsregler for finale omgangen, knock-out-systemet (dvs. at du hopper første omgang som om det var cup, den beste i hver duell går videre), lucky loser (dvs. at de tre beste taperne får gå videre) og at det er den beste etter 8- hopp i fire forskjellige bakker som blir helten.

Den norske innsatsen i går var en skam. Bare Anders Jacobsen er det som har en sjanse på å sloss om hoppukeseieren, etter gårsdagen 6te plass. Resten av landslaget burde egentlig finne på andre nyttårsplaner hvis de har tenkt til å fortsette sånn.

Ellers var det en morsom konkuranse med deling av finaleplassen mellom Koudelka og Malysz. Det lengstehoppet kom fr Jahoppsen, og min favoritt til hoppukeseieren Simon Ammann vant rennet totalt. Nå gleder jeg meg bare til bacon, pannekaker og nyttårshopprenn fra Garmisch-Partenkirchen.

4 comments:

Tiram said...

Ach, nå savner jeg TV. 1. januar er ikke det samme uten hoppuke.

jokke said...

Det er helt sant. Jeg skal spise pannekaker med bacon og kose meg.

Tiram said...

Hmf, og det bare du gni inn overfor oss TV-hemma.

jokke said...

Det finnes ganske mange sportsbarer som viser nyttårsrennet på storskjerm.