Wednesday, December 10, 2008

Burn after Reading

Første gang jeg leste titelen på denne filmen trodde jeg det var Reading som i stedsnavnet. (Reading er jo en by i både England og Pennsylvania, US). Men det var det alltså ikke. Dette er de berømte Coen-brødrenes spionfilm. Og får å få til det har de samla stjernelaget med blandt annet,George Clooney, Brad Pitt, John Malcovich og Frances McDormand.

"You are part of a league of morons. Oh, yes. You see you're one of the morons I've been fighting my whole life. But guess what. Today, I win."
Historien er som følgende Osbourne Cox mister jobben sin i CIA og bestemmer seg for å skrive sine memoarer, hans kone finner ut at dette er en passende anledning å forlate han og starte et nytt liv sammen med sin elsker. Elskeren, Harry Pfarrer, er ikke bare utro mot sin kone, men også mot sine elskere. I skillsmisse forberedelsene til Katie Cox forsvinner en kopi av Osbourne Cox sine memoarer. Disse blir funnet av de to mindre intelegente trenningstudioansatte Linda Litzke og Chad Feldheimer.
"Put up a note? "Highly classified shit found: Raw intelligence shit, CIA shit?" Hello, anybody lose their secret CIA shit? I don't think so!"
Dette er en morsom svart komedie som gir deg den underholdninga du søker. Men det er langt fra det beste til de så utrolig produktive Coen-brødrene. I skyggen av filmer som Fargo, Millers Crossing, Big Lebowski, og trenger jeg ramse opp alle sammmen, så vil den nok ikke stikke seg frem.

2 comments:

Anonymous said...

Eg er litt skeptisk til heile filmen, sjølv om eg lo og likte den. Ein skal ikkje la sympatiske karakterar i ein komedie dø av realistisk vald. I komediar skal det kun vera gladvold!

Fjeldstad said...

Men egentlig så er gladvold ikke så veldig komisk når den som blir utsatt for det dør...