Saturday, January 05, 2008

Gode muligheter for pallplasering!


Etter en litt ustabil kvalifisering venter vi nå på at det tredje hoppukerennet skal begynne. Med litt flaks og en god bøte is i magen kan Norge sikre seg en pallplaserig i dagens renn. Av de 6 norske hopperene som skal hoppe i finalen har 5 av dem bevist at de kan hoppe over 130 meter. Og hvis man klarer to slike hopp i ettermiddag så er man fort med om å sloss om en pallplasering.

Vi følger konkuransen fra kl 1600:

Etter at den ukjente Roland Mueller hoppet 138 meter har juryen bestemt seg å gå ned på farten. Det er vel egentlig et uttrykk for at juryen ikke ønsket at han skulle lede så tidlig i konkuransen. En avsats mindre fart vil ikke ha tatt så mange meter fra Mueller.

Sigurd Pettersen hopper 125 meter og får 3 ganger 18 i stil. Da blir det vel verdenscuppoeng i dag på Pettersen.

Roar Ljøkelsøy hopper så vidt over 120 meter, har ikke vendt seg til denne bakken i år. Det kan fort bli vanskelig å komme med i finalen.

Mueller klarer ikke å gjenta det flotte hoppet fra istad og lander på 124 meter. Ellers er forholdene nå ganske stabile og fine.

Anders Jakobsen er uheldig med litt trekk bakfra men klarer likevel å strekke seg til 129 meter og 17,5, 17,5 og 17 i stil.

Anders Bardal hopper penerer enn forgje nordmann med en og en halv meter kortere. Fin stil betaler nok til at han går foran Jakobsen.

Nest siste nordmann Bjørn Einar Romøren må justere midt i hoppet og lander på 122,5 meter. Det ser ikke ut som vinneren av kvalifiseringa får være med i finaleomgangen.

Tom Hilde hopper 129, 5 meter og mangler litt for å være med i toppen.

Janne Ahonen er overlegen og hopper 139,5 meter. Schlirensauer klarer ikke å følge opp å lander på 132 meter. Morgenstern vil være med å sloss om seieren og hopper 138 meter og ligger 1,2poeng bak. Akkurat nå leder Ahonen både rennet og hoppuka.

Siden det da antageligvis ikke blir noen norske pallplaseringer i dag avslutter vi med hoppblogginga for nå, og regner med å være tilbake til morgen dagens renn.

No comments: