Saturday, January 12, 2008

All Ears


All Ears-festivalen er en liten festival blandt hovedstadens mange festivaler. De siste dagene har den også tatt seg til rette i hovedstadsavisene. Denne festivalen for improvisert musikk er nok for spesielt intreserte, sånne som meg.

For å trekke fram noen av artistene som spilte i går, kan jeg jo begynne med Magnus Broo og Fredrik Ljungkvist. De to herrene ser ut som to eldrende medel-svensoner, men når de plukker opp sin trompet og saxofon er de alt annet enn det. Tonene må kjempe seg igjennom blåseinstrumentene og skaper en fortryllende stemning.

I motsettning til de mere jazza eldre herrene Broo og Ljungkvist, er Zanussi/Hana/Fjordheim mer en hardcore-impro-trio. Det er hardt og det er tøft. Trommisen oppfører seg som en villmann. Gitaristen flyter på en støysky. Mens bassisten er kult tilbakelent.

Kveldens hovedatraksjon var amerikanske 16 Bitch Pile Up. De tre utrolig tøffe damene legger et støyteppe over Frabrikken. De tar helt av! for å si det kort. Utrolig kult at de har kommet til lille Norge.

No comments: