Sunday, February 24, 2008

Vil vi ha sexy politikk?


Sexy er et populært ord, spesielt i Dagbladets redaksjonslokaler. Der skal alt handle om sex, pupper eller penis. I enhver sak som tydeligvis skrives prøver de å få inn et ord som gjør at vi skal tenke på sex. Men vil vi tenke på sex hver gang vi leser dagbladet? lurer jeg.

Dagens eksempel er henta fra den politiske delen av Dagbladet. I artikkelen "SV-Kristin på kanten av stupet" komenterer professor i statsvitenskap, Hanne Marthe Narud på SVs tilbakegang i sistpartibarometer. Når Narud sier ganske åpenbart at dårlige målinger "kan gi inntrykk av at partiet ikke er særlig attraktivt for velgerne." må journalist Veslemøy Lode spørre "Sier du at SV ikke er sexy?" Dermed så får Dagbladet brukt s-ordet en gang til.

Jeg ønsker ikke at politikk skal handle om hvor "sexy" partiene er. Jeg synes folk må kunne få slippe å tenke på hvor heite eller ikke de forskjellige partiene er når de skal stemme ved valg. Jeg synes at istedenfor sex, skal vi tenke på troverdighet, samfunnsutvikling og tillit når vi skal velge folkevalgte.

1 comment:

randi said...

Full støtte til innlegget! Nesten ironisk at de skriver "Helgas store leseropplevelse" over det hele!