Sunday, February 10, 2008

Mannen som elsket Yngve


Den store mixtapen på film beskriver regisør Stian Kristiansen sin debutt. Mannen som elsket Yngve er en fantastisk mixtape med bilder, et fantastisk utsnitt av 80-tallets minneverdige låter. Kaada er jo kansje det kuleste navnet på denne plakaten og bør få flere jobber med norsk filmmusikk i årene som kommer.

Mannen som elsket Yngve handler om gjengen i Mattias Rust Band. Midt i Berlinmurensfall er denne gjengen opptatt av revolusjon, fitte og rock'n'roll. Men kansje allermest de to siste. Verden begynner å forandre seg for bandets frontmann Jarle, da tennisgutten Yngve begynner i klassen.

Jarle blir dratt mellom alle rockegutters drøm kjæresten Katrine og den synthpoplyttende Yngve. I tillegg skal Mattias Rust Band spille på den ikke ukjente Folken.

Dette er en fin film om å være ung og å måtte forholde seg til en del nye følelser. Sjølv om man ikke nødvendigvis kjenner seg igjen, så er det likevel nok til at du kjenner det litt i kinostolen. Kritikkerne kommer nok til å kaste høye terninger på torsdag.

Så det er bare ta seg turen på kino og synge med på refrenget. Eller kansje også stikke innom platesjappa og kjøpe soundtracket hvis du ikke har de fleste platene fra før...

No comments: