Monday, February 27, 2006

STØTT KAMPANJEN "LA SABAH FÅ BLI"!

Sabah Magid flyktet fra irakisk Kurdistan og bosatte seg i Sandefjord i juli 2002. På lik linje med andre kurdere fra Irak fikk Sabah innvilget midlertidig arbeids- og oppholdstillatelse i påvente av behandlingen av søknaden om asyl eller en forbedring av situasjonen i Irak. Han er utdannet sosiolog og fikk fast ansettelse i Sandefjord kommune i mai 2005.Livet så lovende ut.

2. februar i år ble Sandefjord kommunes personalkontor oppsøkt av politiet og informert om at Sabah ikke lenger hadde gyldig arbeids- og oppholdstillatelse, og at Sandefjord kommune måtte si han opp med øyeblikkelig virkning eller risikere en anmeldelse. Kommunens Administrasjonsutvalg ble innkalt til et ekstraordinært møte samme dag, og Sabah ble avskjediget mot stemmene fra de ansattes representanter.

Situasjonen nå er at det er vedtatt at han skal utvises, samtidig som myndighetene innrømmer at det er for farlig å utvise ham akkurat nå. UDI har sagt at det ikke er aktuelt å tvangssende Sabah ut av landet så lenge situasjonen i Irak fortsatt er utstabil. Når han er fratatt retten til å arbeide, hva skal han da leve av? regjeringens politikk om inkludering og integrering er meningsløs dersom det innebærer at mennesker med en særskilt kompetanse og erfaring skal bli tvangssendt ut av landet mens vi roper høyt om behovet for flere kvalifiserte medarbeidere.

Sabah Magid er en engasjert samfunnsborger, en dyktig og pliktoppfyllende medarbeider og en fremragende rollemodell for minoritetsungdom. I tillegg til å være ansatt i Sandefjord har han jobbet i barnevernstjenesten i både Larvik og Tønsberg før han ble nektet retten til å tjene til livets opphold. Han har hele tiden jobbet med forebyggende ungdomstiltak i Sandefjord på fritiden. Sabah må få fortsette å bidra, og myndighetene må sørge for at han får de nødvendige tillatelsene som vil trygge hans livssituasjon her i landet. UDI må se på saken på nytt og ta hensyn til Sabahs nåværende livssituasjon som en engasjert samfunnsborger med sterk forankring i Sandefjord.

Fagbevegelsen og andre lokale organisasjoner i Sandefjord har satt seg i sving for å få omgjort myndighetenes vedtak og har lansert kampanjen "Sammen for Sabah". Støtt Sabah - send melding til Arbeids- og inkluderingsministeren Bjarne Håkon Hansen og UDI-direktør Manuela Ramin Osmundsen ved å klikke her!

No comments: