Saturday, March 04, 2006

Darwins Nightmare

Hubert Sauper har laget en utrolig viktig dokumentar. Dette er historie om afrika fortalt av afrikanerne sjølv. Dette er en film som griper tak i magen din å forteller at noe må gjøres med denne verden. Den er et argument på hvorfor vi trenger en kommunistisk verden.

Det kommer tilsynelatende tomme fly ned til Viktoriasjøen i Afrika. Menneskene der fanger Nil-abbor som skal bli frakta tilbake til Europa. Hva får Tanzania og Afrika igjen for de råvarene de sender til europa?

Vi møter hele klassesamfunnet i Tanzania; prostituerte, fiskere, gatebarn som sniffer lim, EU-politikkere, frabirkkarbeidere, frabrikkeiere, russiske flyvere o.s.v. Det er et bildet av den globale klassedelinga også. Det er et bilde som kunne vært lagd hvor som helst i den tredje verden. Hvor som helst der hvite imperalistiske europa tar å river ut ressursene til de folka som bor der. Denne filmen er et bevis på at ingenting går i riktig rettning i dagens verden.

Dette er en sterk film som alle bør ta seg tid til å se. Nå er den desverre bare satt opp i Oslo foreløbig, men kan du ikke komme hit for å se den, så send en mail til din lokale kino sjef å mas om at den skal komme til din by. Det er verdt det!

No comments: