Friday, February 23, 2007

Og vi venter på en verdensmester


I mårra er den store dagen. Da får vi en ny verdensmester i hopp stor bakke. De som leste A-magasinet i dag fikk et lite innblikk i de norske hoppernes hode gjennom sesong fram til nå. Norge har latt verdensrekordholder Bjørn Einar Romøren, Olympiskmester Lars Bystøl og Verdensmester Tommy Ingebriktsen bli hjemme for å gi sjansen til yngre krefter.

Sjølv ble jeg forbausa da jeg fikk beskjeden om at den nye lovende hopperen Anders Bardal var satt på tilskuerplass. Han har hoppet relativt bra for å være en nykommer og absolutt en som kunne fått seg en fin plassering basert på hva han har prestert tidligere.

Men det ble alltså Anders Jhoppansen, Roar ljøkelsøy, Tom Hilde og Sigurd Pettersen. Alle hoppet seg lett videre til rennet i morgen under kvalifiseringa ( Roar og Anders var forhåndskvalifisert). Det var en liten jubel da jeg hørte at Sigurd hoppa 134 m og var foreløbig tredje lengst.

Så til tipsene for i morgen. Jeg har størst tro på Roar av de norske, han har vunnet 5 ganger før i denne bakken og er kommet relativt godt tilbake etter en vanskelig periode. Ellers blir nok alle de norske med i finaleomgangen. Hvis ikke bør de ikke få lov til å prøve seg i neste renn. Av de ikke norske har jeg vel mest tro på Malysz og Koffler som gjorde det også best av de forhåndskvalifiserte. Men så får vi til slutt håpe på at vi slipper å se flere hopp av den typen Daito Takahashi utførte i Sapporo( Se bilde)

2 comments:

Anonymous said...

Hæææ? Heter han Tom Hilde???

Fjeldstad said...

Ja det heter han og han hoppet ganske godt på søndag under lagkonkuransen der vi tok sølv. Ellers så fikk Ljøkelsøy bronsje i konkuransen som er omtalt i innlegget.