Thursday, February 15, 2007

Ett eller to afghanistan?


Nå som nesten alle politiskebloggere har skrevet side opp og ned over sine syn og frustrasjoner over det politiske spillet i regjering og SV, så er det vel min tur også.

Det er ikke tvil om at jeg, på samme måte som mange i SV (og andre partier), ønsker at nå skal Norge forlate Afghanistan militært. Norge deltar i en folkerettstridelig okkupasjon av et annet land. Noe som er absurd i forhold til de følesene vi nordmenn generelt har i forhold til den okkupasjonen vi sjøl var tvunget under for 67år siden. Og at jo større "ansvar" norske millitære styrker tar i Afghanistan, så trenger de som strata krigen å ta mindre. Derfor ønsker jeg ikke 150 nye soldater i kabul, men heller ikke de 950 som allerede er stasjonert der.

Frp's Siv Jensen forklarte veldig nøyaktig på tabloid hva som er SVs store problem i denne saken. De er det eneste partiet i verden som mener at det finnes to Afghanistan. Ett i sør og ett i nord. Denne delinga er ikke anerkjent av noen andre i verden, imotsettning til andre delte nasjoner som Nord- og SørKorea o.l.

Så når SV allerede har gått med på at Norge skal være med på å krige og okkupere Afghanistan, så blir det litt merkelig for meg at når 950 soldater okkuperer landet er det greit men hvis vi bidrar med 150 til så blir det galt. SV har gått inn i denne regjeringa fra starten av vel vitende om at her fikk de blod på henda. De viste godt at de skulle være med å okkupere Afghanistan. Og en okkupasjon er en okkupasjon uannsett om den er i Nord eller Sør.

Så hvis ikke SV kan få overtalt Afghanistan om at det er to sjølvstendige stater og få verdenssamfunnet med på det. Så får dere slutte å sutre.

2 comments:

Anonymous said...

Godt sagt!

Anonymous said...

litt flaut å bli belært i geografi av siv jensen.