Sunday, May 07, 2006

Slipp Jimmy fri



Christopher Nielsen har blåst av utrolige mengder med spenn på å lage denne lille filmen om elefanten Jimmy. I sammenheng med at Oslo kinomatografer feirer bursdag fikk jeg også med meg et kjært gjennsyn med kortfilmen narverfredag som var Christopher Nielsen debutt som animsasjonsfilmskaper. Narverfredag er en tidløs historie om drabantbyungdoms freddags underholdning. I tilleg underholdte the Tourettes etter filmen og det ble servert gratis pølse og man kunne kjøpe seg en rignes-øl.

Men så tilbake til hovedfilmen Slipp Jimmy fri. Roy Arnie leier sine gamle venner, de to trøtte typene Odd og Geir for å jobbe på Sirkus. Samtidig bestemmer en gjeng militante dyrevernere å gjøre Norge sirkusfritt. Mens Hold-brillan har med seg vennene sine på elgejakt. I tillegg har vi en samemafia, en elefant og en elg i solnedgang. Altså uttallige figurer fra Christopher Nielsen sitt univers.

Og det er mye det filmen er. En kort presentasjon av alle som er med også ett høydepunkt på vidda, før filmen oppsumeres. Hadde det ikke vært for nemelig Christopher Nielsen fantastiske mangfoldige karakter univers, så hadde vel ikke dette vært en morsom og utrolig kul film......

2 comments:

meeeh said...

Så den premierekvelden. Var litt skuffa faktisk, den var litt vel "enkel". Sjølsagt var det en god film, men jeg har bokstavelig talt venta på den i flere år - og den levde ikke HELT opp. Plottet kunne med glede vært ETT hakk mer komplisert.

Men for all del! En knallfilm som fortjener Oscar for beste animasjonsfilm. Heller det enn Disney-søppel.

Anonymous said...

Men det er jo bare fordi Hold Brillan er helt lik deg det Kenneth. Æ vill knus Ruta!