Friday, December 16, 2005

Resturangguiden før jul



Den siste uke har jeg vært rundt på en rekke av Oslos kjøkken. Og siden matkultur er sjelden kost på denne bloggen foreløbig, så synes jeg dere fortjener noen anmeldelser.

Venner
Venner er en bar og resturang på grønnlandstorg, der naboen lå før. Det er vanlig bub i underetasjen og resturang i andre. Stedet er vel ikke akkurat billig, og meny er egentlig svært så sparsom med alternativer. Kjøkkent har lagd seg på en prisklasse der man kan forvente bedre mat. Men når det kommer til stykke er dette her ett eksempel på at høye priser og at maten er lagt svært pent på tallerken ikke er nok for å kunne kalle seg en resturang. Det ser pent ut men er en skuffelse for smaksløkene. Så hvis du er i nærheten og er sulten så er alt annet å anbefale..

Kaffen: God men det hjelper jo lite

Raymonds mat og vin hus
Dette var en liten koselig resturang på vika. Lokalet er vel en smule trangt, og vi fant en snuskete Frper der. De gir en framtoning av vinsnobberi og høy kulturell kapital. Jeg valgte kokkens overaskelses meny. den startet veldig bra med en svært god forrett, som la forventningene høyt for resten av måltidet. Maten holdt generelt høy kvalitet og det var en flott smaksopplevelse. Men det var nok bare forretten som viste kvalitetene til spennede kokkekunst. Hvis man er i nærheten så er det absolutt verdt å gå dit, men for meg blir det for langt unna hjemme.

Kaffen: Høy kvalitet, en anelse nøtteaktig smak

Kaktus
Kaktus er da bydel Ullern sin lokale pub og resturang. De serverer safe mat og legger ikke skjul på det. Dette er helt greit for ett lokal resturang uten ambisjoner om å være i verdensklassen. Men herregud... de brukte hermetisert sopp!!! jeg sier ikke mer om det.

Kaffen: Helt grei, men ikke til å juble over

Scous corner
Er snart lagt ned. Mange vil jo synes det er synd at en av Oslos brune puber forsvinner, men sånn er jo den moderne kapitalismen og vi får nok et mer moderne utested der i framtid. Dette er jo en brun pub og de serverer mat deretter. Maten smaker godt den, men det er jo sånn at du klarer lett bedre hjemme. Så hvis du ville spise god mat gå ett annet sted, og hvis du vil ha en mat bit til ølen så kansje se på menyen.

Kaffen: ikke smakt

No comments: