Wednesday, November 19, 2008

Onsdagsskiva: The Cross of My Calling

De fleste som har et forhold til The (International) Noise Conspiracy, starta det med hardcore-bandet Refused. Siden den gang har det tydeligvis skjedd mye i hue til Dennis Lyxzén. Survival Sicknes plata fra 2000 var noe helt annet enn Refused. Og The (International) Noise Conspiracy anno 2008 er noe helt annet enn The (International) Noise Conspiracy var i 2000.

"If they come in the morning what's gonna take place. Bend over backwards or kick 'em in the face. I can't do it by myself"
Den første assosiasjonen jeg fikk da jeg satte på The Cross of My Calling var til Kåre and the Cavemen. Plata er pakka inn i en psykedelisk 60-talls innpakning. Så det tok noen lyttinger før man vente seg til plata og bandet anno 2008.
"Rome and Paris in flames tonight and it's not by candel light"
Opprøret er fortsatt med i budskapet til The (International) Noise Conspiracy. De presenterer plata som: A Love Vision! Plata oppfordrer folk til å gjøre opprør, skape et annet samfunn og avvise samtiden.
"Washington bullets. Shots heard around the world. Washington bullets. Come on all you boys and girls"
Totalt sett er dette 14 ganske sterke låter. Med tøffe gitarsoloer, hengende riff og pulserende rytmer. Refrenget på Hiroshima Mon Amour er den som brente seg lettest inn i mitt hue. Men vil vel tørre å påstå at kansje Washington Bullets er en foreløbig favoritt av de 14.
"And my sins will carry me home"

No comments: