Tuesday, March 18, 2008

SesongoppsumeringNå er hoppsesongen over for denne gang. Og vi kan ha andre interesser fram mot slutten av juli og Sommer Grand Prix renna.

Det er et land som har vært overlegent denne sesongen, Østerike. De har hadde i begynnelsen Morgenstern som var i en klasse for seg selv i begynnelsen. Og når han hadde sikra seg sammenlagt seieren i verdenscupen var det Gregor Schlirenzauer som skulle være den ensomme mannen på topp.

Av andre nasjoner er det bare Finland, Norge og Sveits som framstår som hoppnasjoner i bakken. Stormakten Tyskland er vel alle glad for at skal bytte trener. Tsjekkias Jacub Janda og Polens Adam Malyzs er to hoppere vi har sett for lite til. Japan har fått seg et litt bedre lag enn i fjor men det er en lang vei tilbake til 90-tallet. Russland, Frankrike og Slovenia føler jeg er på riktig vei, men har langt igjen.

Det norke laget har vist seg fram som et av verdens sterkeste denne sesongen. Med seier i alle verdenscuplagkonkuransene, 5 individuelle førsteplasser og totalt 26 pallplaseringer. Vi har nå 4 helt opplagte første hoppere; Tom Hilde, Anders Bardal, Anders Jacobsen og B E Romøren(sjølv om Romøren framstår som litt av en jojo). I forhold til resten av laget tenker jeg:
- Roar Ljøkelsøy, har nesten fått hoppe i alle renn. Men resultatene står ikke til svar på landslagets velvilje. Sjølv om Roar er den største norske hopperen de 10 siste åra så skal han ikke ha klippekort i verdenscupen. Til Nrk sier Ljøkelsøy at han vurderer å legge opp.
- Sigurd Pettersen, mener jeg fortsatt har noe å bidra med. Veldig synd at med en gang han får til en konkuranse og er i form så skal han bli syk. Håper på å se Sigurd gi de yngre lagkameratene sine litt konkuranse.
- Lars Bystøl. Fikk bare hoppe 6 verdenscuprenn denne sesongen. Men samla sammen like mange verdenscuppoeng som Roar. Bystøl ble nummer 3 i continental cupen og 18 i nordic tournament. Og bør få sjansen i flere verdenscuprenn neste år.
- Henning Stensrud blir nok ikke en medaljekandidat neste sesong heller. 30 åringen er helt klart en som kan være med å plukke verdenscuppoeng
- Både Jon Aaraas og Andreas Vilberg er hoppere jeg tror vi vil se mer av neste år. Men de må fortsatt heve seg fra nivået der de slåss for å komme til finalen.
- Kenneth Gangnes og Kim Rene Elverum Sorsell er to unge hoppere som jeg håper blir mye bedre. Men akkurat nå har de ikke noe i verdenscupen å gjøre.

No comments: