Saturday, March 22, 2008

Påskeplata - Surfin' USSR


Det er flott påskevær i Oslo. Masse snø i Nordmarka, og i dag er til og med sol. Anbefaler alle å ta banen opp til Frognerseter'n og gå seg en tur på ski. Men så til hva bloggposten skal handla om musikk, og ikke naturopplevelser.

Stian Carstensen og Farmers Market er det en stund siden jeg oppdaga. Og det var nok flere som oppdaga dem før meg og. Men nå har også vår gode venn Mike Patton også fått sansen for trekkspillmusikk.

Surfin' USSR er kansje ikke like rå som plata Farmers Market, men kansje likevel kulere. Hele den SovjetUSAnske innpakkninga gir forventninger til Surfrock krysset med Balalaika. Tittellåta Surfin' USSR minner om tha Shadows i møte med en sigøynerleir. Når plata så setter på Lodtschitze mini Maritza(Ferry Cross the Mersey) blir vi kasta inn i en seig sviskekaramel. Sånn fortsetter plata hele veien igjennom til slutt kaster deg fra et stå sted til det andre. Fra jazz til klagesang, fra Surf til Balkanfest.

Coveret må gis litt omtale. Det består av tre klare referanser. Den klare sovjetiske stilen i utforminga og de amerikanske surfe brettene er tydelige. I tillegg er låtene kreditert den berømte duoen Lenin/McCarthy, og det er blitt funnet plass til en liten Yellow submarine.

Vil du se noen kule live bilder ta en titt her

No comments: