Sunday, July 15, 2007

Direktøren for det hele



Lars von Trier, skandinavias fremste filmskaper, har nå på kino en liten komedie på dansk. Filmen blir introdusert med Lars von Trier som filmer utenfor hovedlocation i filmen. Von Trier introduserer hovedrollene og presanterer filmen som ren hygge.

Inne i kontorbygget har den egentlige eieren av et IT-firma Ravn, leid inn en skuespiller, Kristoffer, til å spille en oppdiktet direktør som Ravn gir skylda for alle upopulære besluttninger. Når Ravn sin agresive Islandske kjøper (Finnur) av IT firmaet krever et nytt møte om en uke. Må Kristoffer spille rollen litt engre enn ventet.

Uten særlige innstruksjoner fra Ravn, blir Kristoffer kastet inn i en haug med komiske situasjoner basert på hva Ravn har sagt/emailet at Direktøren for selskapet mener.

Lars von Trier har skapt en inteligent komedie som åpner din latterdør. I tillegg har vi von Triers absurde filmstil og sitt nye påfunn automavision. Automavision er et prinnsipp for bilde- og lydopptak på film, utvikla ut fra intensjonen om å begrense menneskelig innflytelse. Ved at et dataprogram bestemmer bildeutsnitt og lydplassering, får filmen absurde jumpkutts og merkelige utsnitt. Filmen er likevel glimrende satt sammen til et skandinavisk mestreverk.

No comments: