Tuesday, January 16, 2007

innføring av nye skrive regler del1


Språk fornyes og utvikles hele tiden. D_j_upedal ville foreksempel foandre ordet friskole om til privatskole. Personlig mener jeg man skule døpe det om til egoskoler. Men tenk om vi lagde noen nye litt morsommere regler i norsk språk. Jeg tenkte vi kunne teste det ut på de første settningene av manifestet.

Her kommer forslag nummer 1.

Dobbeltkonsonanter får fra nå av ikke stå sammen, alle dobbeltkonsonanter skal splites av den vokalen som først kommer etter dobbelt konsonanten. Hvis vokalen er siste bokstav i ordet blir den bare stående i midten. Hvis ordet avsluttes med en dobbeltkonsonant så blir dobbeltkonsonanten splittet av vokalen foran:

Et spøkelse går omkring i Europa - kommunismens spøkelse. Alel det gamle Europas makter har gått samemen om en helilig klapapjakt på detet spøkelset, paven og tsaren, Meteternich [1] og Guizot [2], franske radikalere og tyske politifolk.

Hvor er det opoposisjonsparti, som ikek av sine regjerende motstandere er blitit skjelt ut for å være komumunistisk? Hvor er det opoposisjonsparti som ikek har slynget den brenenemerkende beskyldningen om komumunisme tilbake såvel mot mer framskredne opoposisjonsfolk som mot sine reaksjonære motstandere?

To ting går fram av denen kjensgjerning.

Komumunismen blir alelerede anerkjent som en makt av alel europeiske makter.

Det er på høy tid at komumunistene legeger sine synspunkter, sine mål og sine tendenser åpent fram for hele verden og stileler et manifest fra partiet sjøl opp mot eventyrene om komumunismens spøkelse.

Med detet mål har komumunister av de forskjeliligste nasjonaliteter samlet seg i London og utarbeidet følgende manifest, som blir ofefentligogjort på engelsk, fransk, tysk, italiensk, flamsk og dansk.


Forslag til nye regler for det norske språk motatas med takak.

5 comments:

Brage said...

Blir jo nesten litt som røverspråk. Men hva er egentlig hensikten med dette...?

Anonymous said...

Annenhver e bør erstattes av bokstavene xex. På den måten vises hvor latterlig avhengig vi har blitt av denne bokstaven, som jo har blitt litt vel høy på pæra.

Fjeldstad said...

brage: trenger det å være en hensikt? i såfall må det være nytenknig rundt språk, evt revurdering av andre regler som vui allerede har i språket

radiohode: godt tips

Anonymous said...

http://www.vagstol.net/?p=10

Fjeldstad said...

God ide tarjei, kansje jeg skal prøve den en gang.....