Monday, July 17, 2006

Arvikafestivalen noll6


Sol, sommer og glade toner har fylt den lille svenske byen Arvika de siste dagene. Artister som Turbonegro, Franz Ferdinand, Nitzer Ebb, Slagsmålsklubben og mange fler blåste hodene av små svartkledde i Sverige.

Mindre Nils og Sternfall er et kelzmerband med den sjarmerende homofile jøden fra nordland med navnet Nils som frontfigur. Nils sitt humoristiske snakk om utfordringene som en ung jødiskhomo fra nordland gjør at publikum humrer seg gjennom pausene mellom kelzmersangene.

Thåström vår gamle helt fra Imperiet og Ebba Grön spilte inn søndagskvelden. Thåström var i sitt litt roligere hjørne denne kvelden. Mange rolige låter, Thåströmske versoner av gamle proglåter, noen få fra Imperiet, men ingen låter fra Ebba Grön tiden. Thåström har tydeligvist blitt litt eldre, og det var nok flere som savna allsang med låter som staten og kapitalen og 800 grader m.m. Men uansett er vel Thåström en av skandinavias kuleste manlige vokalister...

Du är Christer Pettersson du Också var poesi med litt gitar for en liten gjeng mennesker seint på fredagskvelden. Humoristiske realistiske dikt, innblandet med historier om første punkband, Hva avdanka svenske TV-stjerner gjør nå med mer, gjorde at publikum humra godt mellom gitar klimpringa.


...And you will know us by the trail of dead kom opp på scenen litt stessa over at ikke alt gikk som det skulle. Etter tre låter gikk også trommesettet til hælvete. Mer stress og en låt uten trommene som kjennetegner ...And you will know us by the trail of dead. Sjølv om Apolloscena var litt for liten for dette bandet. Og at de som har sett ...And you will know us by the trail of dead savner det ekstra trommesettet. Så var det en konsert med masse lyd og energi

Mange gledet seg nok til Covenant konserten. Konserten startet svakt, med dårlig lyd og litt falsk vokal. Men sjølv for den svake starten så kom det bedre låter etterhvert og stemninga var kjempe høy i sirkusteltet.

Ellers var Campingen den verste søppelhaugen jeg har sett på festival.

1 comment:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.