Sunday, June 25, 2006

Poseidon



Amerikas rikinger er på nyttårscruise på en båt oppkalt etter havets gud Poseidon. Rett etter at kaksene har telt ned til det nye året blir båten truffet av en monsterbølge. Båten snurrer rundt og 5 individualister bestemmer seg får å redde seg sjølv på egenhånd. De redder med seg 4 til på båtens diskotek og det blir en kamp mot havets krefter om å komme seg ut å redde livet.

Som vanligvis i Hollywood-filmer dør jo invandrerne og arbeiderne først. Million homsen med diamantørering som hold på å ta sjølmord i begynnelsen av filmen er ironisk nok blandt en av de som overlever.

Dette er en møkkafilm, en oppdatert versjon av Titanic bare enda dårligere. Alle muligheter i historien til å beskrive menneskelige forhold er bytta ut med tonnevis av vann. Men når man lager en film uten en orntlig historie og med en haug med avdanka B-skuespillere som Kurt Russel med fler, så kan jo ikke resultatet bli noe annet enn Hollywood-søppel. Så hvis du ikke har tenkt til å betale 160kr for å kline med noen på bakerste rad i 2 timer, så velg deg en annen film i sommer!

4 comments:

Anonymous said...

haha, utmerket skrevet filmanmeldelse.

Sexy Sadie said...

Det hadde vært dødsbra med en film som viser hva som skjer hvis 3/4 deler av verdens rikinger dør i en sådan ulykke.

Anonymous said...

hvorfor er det du som betaler 160 kr, er det ikke likestilling i ditt forhold?

Fjeldstad said...

Jeg betalte egentlig 0,- siden jeg fikk billetene gratis. Men neste gang betaler vel hun da, siden du krever det!