Sunday, April 23, 2006

Skal det være en dråpe med kommunisme i kaffen?



Det er søndagsmårra,å man lurer på om man skal dra seg opp få litt kaffe i kroppen å starte på denne siste ukedag eller sove fram til arbeidsuka igjen. Da man kom på at man faktisk har ting å gjøre sjølv om det er søndag, sier man ja takk til kaffe. Skal det være en dråpe med kommunisme i kaffen? Spørsmålet dunker inn hue mitt og jeg tenker i mitt stille sinn ja takk det hadde vært deilig.

Det hadde vært flott med litt kommunisme på søndager. Det er en ganske god dag for kommunisme. Mennesker har som regel fri fra sitt arbeide, der blir tvunget til å leke maskin. Og på søndager kan vi bruke hele dagen på å bare være mennesker. Mennesker som elsker hverandre og viser hverandre respekt. Helt elementære byggeklosser for å få muligheten til å skape ett menneskligsamfunn også ellers.

Man kan jo sløse bort denne fine søndagen med å gjøre ingenting eller se på dårlig TV. Eller man kan nyte den friheten det er å produsere som ett menneske for seg sjølv og andre, utifra glede, kjærlighet og respekt. Man kan ta med seg den dråpen kommunisme i kaffen å gjøre det husarbeidet du alltid glemmer, lage middagen til noen venner eller å være sosiale med dine gamle kamerater som du ikke har sett på en evighet.

1 comment:

Elvis Bling Laden said...

jeg frykter at det fortsatt altis husarbeide under kommunismen. men hva med kaffe? den er jo nå grovt underprisa. kanskje det faller inn bønda å produsere noe annet? Huff og Huff. og dessuten; blir det søndager?