Sunday, March 18, 2007

Holmenkollhelga.


I går dro jeg og Mari opp i Holmenkollen for å nyte frisk luft og sport utført av andre. Etter en stund da vi så på spennende spreke langrennsløpere, suse forbi oss til høyre og venstre. Fikk vi med oss seier til Hjelmeset. Han som alltid smiler så j**** bredt.

Så var det etter mye venting pga vinden min favorittsport, hopp. Bjørn Einar Romøren gjorde to greie prøvehopp. Så kansje han burde få lov til å bli med til Planica. Mens Lars Bystøl gjorde noe av den svakeste innsattsen jeg har sett noen gang med sine 3,1 poeng. Når da både Stensrud og Ljøkelsøy også måtte stå over andre omgangen trakk det noe ned. Roar gikk pga av dette ned fra 3 til 13 plass i den Nordiske hoppuka.

Men Bardal imponerte med det tredje beste hoppet i første omgang og Pettersen var også godt med på en niende plass. Derimot Jahoppsen og Hilde sneik seg så vidt med første hopp på 110 og 113 meter. I andre hoppet hopper både Hilde og Jakobsen seg opp til forholdsvis 14 og 18 plass, mens Sigurd Pettersen lander på 109 meter og faller tilbake på en 11 plass.

Mye spenning ligger i bakken når det er Bardal, Kuettel og Malysz igjen. Klarer Anders bardal og komme på pallen for første gang?, Han lander pent på 117 meter og ender med 254 poeng og har sikra seg sin første pallplassering, 11,5poeng foran Koffler. Kuttel hopper kortere enn Anders men har litt for mange meter å gå på. Og når Malysz satt aleine på bommen så var ingen i tvil om hvem som ville lede verdenskuppen om 2 minutter. Malysz vinner suverent med hopp på 131 og 122 meter, til stor glede for de 90% polske tilskuerne i holmenkollen.

Til slutt synes jeg da var kult at Choi fra Korea hoppet to jevne hopp i en av sine få konkuranser der han var med i finaleomgang.

Så noen tips til finalen i dag kl 1345 på Nrk:
Seier til den polske bartemannen Malysz ( og da også seier i den nordiske hoppuka)
andre plassen Kofler, og på tredje vil jeg tippe Ammann eller Kuettel.

No comments: