Wednesday, March 29, 2006

Nebelgrad blues og Møkkajenter



Jeg er så heldig at jeg abonerer på Jippi sine tegneserier av gamel vane, og på fredag dumpa det to nye tegneserier ned i postkassa mi. Sigbjørn Lilleeng har laget albumet Nebelgrad blues, og "Mye Onsdag og Litt Helg" er det tredje Møkkajentenealbumet.

nebelgrad blues er et klassisk Jippialbum. Det er en ny versjon av historien om den menningsløse hverdagen. Bernard er forsinka til bandøvning, får beskjed av dama at hu vil møte ham ved brua og når han kommer dit så dumper hu han fordi hu har tatt en sms-test. I nebelgradblues møter vi fylliken, rånerne, teknofolket, streberne og rockebandet til Bernard med mer....



Mye Onsdag og Litt Helg er jo en fortsettelse av møkkajentenes hverdagsrealisme som fler av oss kjenner fra før. Den enkle og ustabile streken, som endrer seg litt for hver rute og den som regel skarpe dialogen mellom møkkajentene, gjør den elskverdig. Dette albumet går litt opp og ned. På sitt beste er det som bitter sjokolade, men litt får ofte faller det ned på godt men ikke fatastisk.

No comments: