Friday, December 08, 2006

En mur gjennom Oslo


Til nå har 28610 signert mot Bjørvikamuren. Dette er en mur som skal stjele utsikten fra stor deler av Oslo, og skjerme Opera-elskere fra Østkantens pøbelvelde. Det er jo trist nok at det som en gang var Nordens største havn forsvinner. I tillegg skal de bygge en mur med høyhus som på det høyeste blir 22 boligetasjer.


Hvis vi går tilbake i tida å ser hvordan denne muren har blitt til. Så vedtok bystyret i 2001 (mot RVs stemmer) at Bjørvikautbygginga skal styres av prinsippet om å "sikre eierne en høyest muylig verdistigning på eiendommene", seinere i 2003 vedtok Bystyre (igjen mot RV og noen uavhengiges stemmer) at denne Bjørvika muren skulle bygges. Dette på tross av at det hadde kommet mange høringsutalelser som var negativ til denne Bjørvikareguleringen.


Forsatt bør nå politikere snu før det er forseint. Gå sammen om en ny regulering av Bjørvika, uten en mur mellom fjord og folk. Mange vil jo innvende hva vil da utbyggerne si når de får bygd mindre enn ønsket. Når det blir i strid med overnevte vedtak fra 2001. Da bør vi ta en titt på hvem som bygger ut. Det er selskapet OSU (Oslo S Utvikling) eid av Rom Eiendom AS 33,33%, Entra Eiendom AS 33,34 % og Linstow Eiendom AS 33,33%. Linstow er det eneste selskapet som er privat og eies i siste instans av A. Wilhelmsen. Men Rom eies 100% av NSB og Entra 100 % av Nærings- og handelsdepartementet. Det er mao. staten som er dominerende eier og som krever fortjeneste av statens eiendom. Det betyr at regjeringa kan gripe inn. Dag Terje Andersen og Liv Signe Navarsete kan gi direktiver til selskapene.


Så hvis Bystyre og Regjering vil Oslos befolknings beste, så hør på hva de har og si. Stopp Bjørvika muren nå!


Signer protesten her!


1 comment:

Brage said...

Godt noen tar bladet fra munnen i denne saka. Det er jo så mange som protesterer at dette vil de slite med å gjennomføre!