Wednesday, June 20, 2007

Hvordan kan man sende bomber, soldater, og maskingever til samme sted som man sender flyktninger?

45 afghanske asylsøkere har vandra fra Trondheim til Oslo. På veien har de møt mennesker som stiller spørsmål om hvilken logik det ligger bak å sende soldater og flyktninger til samme land. De har jo også vært FrPere som er redd for at de går gjennom øst-Norge. Og nå til sist APere som også er redde for at de får bli.

Men det er merkelig hvordan alle disse partipampene i AP og Frp, ikke klarer å forstå at når det er krig i et land så er det farlig å være der. At det å sette seg på bussen kan føre til at du blir sprengt, at det eneste sansynlige yrke du kan få er å være noens fraksjons soldat og at du når som helst kan gå rett inn i en terroraksjon eller skuddveksling, er tydelige tegn på krig.

Men for AP og Frp handler det ikke å beskytte unge menn mot krigens liderlser, men å tilfredstille USA. Alle som ikke vil være i et okkupert krigsherja land, når det er vi som okkuperer er pingler.

Det er nå på tide å la afghanerne bli til det er virkelig fred i hele Afghanistan. I mens må de få mulighet for jobb og skole så de kan ta med seg viktige kunnskaper og ferdigheter tilbake den dagen Afghanistan er fritt fra Karsai-regjeringer, Taliban og Nato.

1 comment:

Admiral_Gringo said...

Litt av en selvmotsigelse, ikke sant?