Thursday, December 20, 2007

MELDING TIL STAFF OG KRUTZKOFF JACOBSEN

Jeg veit at dere begge har et skrudd syn på andre mennesker og sex. Men jeg må likevel si ifra, spesielt når dere får spy ut deres propaganda i riksmedia.

Det er ikke akseptabelt å kjøpe andre mennesker!

16 comments:

Anonymous said...

Vi betaler for å se folk løpe etter en ball de skal sparke i et mål. Vi betaler for at det kommer en snekker eller en rørlegger hjem til oss og reparerer huset. Vi betaler for at folk skal ta på seg hansker for å kline til hverandre i hodet. Vi betaler for at folk skal lege eller massere oss.

Det er ingen som klager over dette kroppsarbeidet. Hva er den RELEVANTE forskjellen mellom alt det ovennevnte og det å selge en seksuell tjeneste?

Anonymous said...

Det er ingen som kjøper noe menneske. man kjøper sex! Sex er ikke mennsker! Sier ikke at prostitusjon ikke er problematisk men denne sammenligningen hjelper ikke...

Anonymous said...

En avtale om sex mellom to mennesker som selv er i stand til aa ta beslutninger til sitt eget beste har myndighetene ingenting med. Det er kun i totalitaere stater og i mannehateres hjerner slike tanker har vekstvilkaar.

Aa be menn om aa ikke kjope sex er for mange menn ensbetydende med aa si nei til et seksualliv. Mangel paa sex er ikke av det gode. Et saa naturstridig paalegg forer bare til flere overgrep jf solibatet i den katolske kirken og den utbredte homofile praksis og voldtekter i muslimske land.

Man har lovbestemmelser for aa ta bakmennene og halliker.

Men forovrig betal godt og behandle damen som en prinsesse.

Anonymous said...

Kanskje ein forskjell på å vera prostituert og å vera rørleggar er at ein prositituert person gir fremmede menn tilgang på innsida av kroppen sin, og ikkje løyser praktiske problem med fagkunnskapen sin? Kor mykje vil du ha betalt, body lotion, for at det ikkje skal kjennast ekkelt at eg stikk noko inn i rumpa di, stønner og nyter det, utan å ein gong interessera meg for kva namnet ditt er, eller korleis dagen din har vore?

Ein annan forskjell er at rørleggararbeid ikkje er ein grunnleggande del av den menneskelege identiteten. Det er få som kjenner det som eit sakn å ha fått øydelagt lysta til å fiksa lekke pakningar på fritida. Å få øydelagt eller skada sin eigen seksualitet er derimot ganske kjipt.

talleyrand trekk forutsigbart fram dei stakkars menna som ikkje får seg noko på anna vis. Forskning på horekundar viser at dei stort sett er ressurssterke menn som bruker horer til eit lettvint knull. Dei få andre andre burde heller bruka pengane sine på innlagt vatn, litt såpe og eit flørtekurs i håp om å møte kvinner som dei kan skapa ekte relasjonar til. Og viss ikkje det går så får dei underhalda seg sjølv, det er det ingen som dør av.

Anonymous said...

Godt sagt, Mari!!!

Anonymous said...

Dere er akkurat som kristne fundamentalister når dere krever at akkurat DERES verdisyn skal være almenngyldig.

En prostituert kvinne har SELV valgt å selge seksuelle tjenester. Hun har altså selv besluttet at dette er akseptabelt, og som et voksent, fritt, uavhengig menneske har hun tatt et valg for seg selv.

Det er faktisk så enkelt som det! Folk skal SELV få lov til å bestemme over sine egne liv!

Fjeldstad said...

Body lotion: Det er en stor forskjell på å selge arbeidskrafta si og selge seg

anonymous: Kjøper du sex med en dokke så har du et poeng, men å kjøpe sex med mennesker er voldtekt men med pengemakt framfor fysiskmakt.

talleyrand: Du bør ha sex med hånda di!

mari: bra det ikke bare er ******* mennesker som kommenterer

lordmarius: Hyggelig at du har blogg. Men dette handler ikke om prostituerte. Det handler om horekunder som etter mitt syn er like lite akseptabelt som voldtektsmenn.

Anonymous said...

jokke: Hyggelig ja, men du kommer neppe til å like den :P

Det er akkurat det du skriver som er problemet her. Å kalle en horekunde for en voldtektsmann er prinsipielt det samme som å kalle en Kiwikunde for en tyv. Jeg mener at man må akseptere det valget kvinnen selv gjør. Alt annet blir å frata kvinnen eiendommen over sin egen kropp, og å umyndiggjøre henne.

Anonymous said...

Jeg synes Staff og Krutzkoff er kloke mennesker som har mot til å stå frem med upopulære meninger. Og jeg er enig. Egentlig handler dette om grunnleggende toleranse og menneskeverd. Hadde de prostituerte og deres kunder blitt behandlet med respekt og på en verdig måte hadde vi ikke hatt noe problem.
Det er mobben som er problemet og som burde skamme seg.

Anonymous said...

Prostitusjonsforskning avdekker de samme helseskader hos prostituerte som hos ofre for tortur og andre overgrep. Av 475 respondenter i en krysskulturell studie fra fem land og fire kontinenter oppfylte to av tre prostituerte kriteriet for posttraumatisk stresslidelse. Det er påvist 40 ganger høyere dødelighet blant prostituerte enn blant befolkningen ellers. Horekunder er til fare for andre menneskers liv og helse.

Henning said...

Jeg er helt enige med Staff og Krutzkoff, og flere av respondentene her. Det er ikke kjøp av mennesker, det er kjøp av sex. På samme måte som f.eks. massasje osv.
Uansett er der ikke det offentliges ansvar å bestemme hva folk skal kunne gjøre med kroppene sine.

Anonymous said...

Man kan legge fram hvor mye statistikk man bare vil, det er fullstendig irrelevant uansett. Det er de prostituerte SELV som tar valget om å utsette seg for potensielle skader, akkurat som alle andre voksne, selvstendige mennesker som utøver en risikoatferd. Det er ikke horekunder som er til skade, det er livsstilen de selv velger. Ekte frihet kan være helseskadelig.

Når alt kommer til alt er det IKKE riktig å detaljstyre livene til folk og ta valgene deres for dem. Det skal ikke være opptil uvedkommende fremmede å være barnehagetanter for voksne mennesker. Da reduserer man de voksne menneskene til objekter, man reduserer dem til barn.

Anonymous said...

Alle prostituerte som er traumatisert av sexmisbruk som barn, burde få hjelp til å bearbeide traumene sine. Da ville de ha en litt mer reell sjanse til selv å kunne velge.
For det er ikke tilfeldig at kvinner som ble seksuelt misbrukt i barndommen, har 60 ganger så stor risiko for å "velge" å prostituere seg som ikke-misbrukte.

Fjeldstad said...

Lordmarius og adrion: Jeg mener spørsmålet ikke handler om det skal være lov å selge seg, men skal vi synes at det er kult at folk går å kjøper andre?

Jeg synes svaret er ganske enkelt!

Anonymous said...

Fascinerende hvor mange som glatt overser all forskning som viser hvordan prostitusjonen skader de som utøver den, og bare vil ha rett til å kjøpe seg nytelse...

Dagens prostitusjon henger nøye sammen med den slavehandelen som vi kaller trafficking. Forbud mot kjøp av sex er viktig for å stoppe moderne slavehandel, ikke fordi det er ubehagelig å se prostituerte på Karl Johan.

Anonymous said...

jokke: Og det valget er ikke opp til deg å ta, det valget er det vedkommende SELV som må få ta. Når man detaljstyrer andres liv og tar deres valg for dem under tvang, da er man en diktator og undertrykker.

kenj: Trafficking er trafficking, og prostitusjon er prostitusjon. Når du på denne måten fordømmer kvinner som FRIVILLIG selger seksuelle tjenester, og insisterer på at de er ofre og slaver, da er det DU som reduserer dem til det. Se på voksne mennesker som nettopp det; voksne mennesker. Som skal få lov til å eie SEG SELV.