Wednesday, January 12, 2011

Trenger vi gondol når vi har trikk?

De fleste som er opptatt av Oslopolitikk har fått med seg debatten om Christian Ringnes sin skulpturpark med gondolbane. Jeg har både gjennom utspill i media og gjennom leserinnlegg tatt standpunkt mot at kommunen skal gi bort et stort kakestykke av det største sentrumsnære friluftsområde til mangemillionær Ringnes. Men i dette innlegget vil jeg gi min oppmerksomhet til hans andre leketøy nemlig gondolbanen med monstermast.

Ringnes sin gondolbane vil kreve, i følge Aftenposten, en 70 meter høy mast. Denne masten vil da være nesten dobbelt så høy som de to grå luftetårnene som i dag setter sitt preg på Bjørvika. Midt i det som blir sett på som indrefileten i byutviklingen av Oslo skal man altså putte opp tårn etter tårn.

Man kunne jo tenke seg at gondol var et nytt og eksotisk fremkomstmiddel som gjorde nye deler av byen tilgjengelig. Men Ekebergskrenten er ikke spesielt vansklig å gå opp. Det finnes mange fine stier der. Og det går allerede trikk opp ditt. Så hva skal vi da med gondol? Det blir litt som å sette opp en sykkeltaxi for å kjøre etter 12-trikken.

Friday, January 07, 2011

Nyhets oppsumering uke 1

Det er fredag å da er det på tide å oppsumere ukens nyheter:

Matminister Lars Peder Brekk er opptatt av hva vi spiser. Han anbefalte rein til nyttårsaften og denne uka oppfordra han oss til å spise restemat.I Fjeldstad-hjemmet har vi fulgt oppfordringa og spist restemat flere dager denne uka.

- Restemat er god mat, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.


Samferdselsminister Magnhild "huffameg" Meltveit Kleppa har oppdaga at folket mener det bør gjøres noe med jernbanen litt hurtig, så hun har satt ned en Hurtigarbeidende gruppe for videre utvikling av norsk jernbane. Det eneste er at hun ikke har skjønt hva folket mener med hurtig. Så det kommer ikke noen konkret før i Nasjonal transportplan 2014-23.

- Målet vårt er økt punktlighet og fornøyde brukere av jernbanen, sier samferdselsministeren.


Som alle vet er senterpartister glad i mat. Terje Riis-Johansen uttaler seg denne uka om jordbær-felt:

- Det er meget positivt om Jordbær kan bidra til å videreutvikle et driftsmiljø i Florø, sier Riis-Johansen.


Desverre så betyr det ikke flere delige røde jordbær til sommeren, men at det skal borres etter olje. Det er kansje forsøk på å gjøre oljeutvinning kosligere?