Friday, March 28, 2008

Fredagsskiva - Mike Patton a perfect place


Mike Patton har laga musikk til den uskjente filmen A Perfect Place av Derrick Scocchera. Sammen med skiva fulgte denne 25 minutter lange filmen. Har ikke fått sett den enda fordi jeg må høre på denne ganske kule plata...

Patton slår på fyrverkeriet i åpnings låta Main Titel,... nei jeg mener Main Title. Litt dysleksi som gjør seg synlig igjen. I hvertfall sier han med en gang at her kommer jeg og jeg er størst. Den blir fulgt opp av A Perfect Place som kansje er den beste låta på plata. Men denne blir avbrutt av litt radiosøkning i låta Car Radio(Am), før den kommer tilbake i annen klesdrakt og med vokal. Vi får to gjennsyn til med denne låta før plata er over.

Totalt sett vil jeg si at plata har en nerve av gammal 50-talls filmjazz. Men Patton hopper jo fra den ene enden til den andre når han lager musikk. Plata er engasjerende og råkul. Den er kansje ikke det villeste eller beste Patton har gjort. Men det er Patton så det blir jo ikke dårlig med det første.

Tuesday, March 25, 2008

Dagens 3 fra Dagblad


Kansje bare får å få opp statestikken litt men her er dagens tre beste nyheter fra Dagblad:

1. Sonic Youth kommer til Øya!
Det gjør at årets Bruafestival må bli en Øyafestival. Sett Sonic Youth flere ganger live og det går man ikke glipp av! Kommer helt sikkert å sitte å titte på Thurston Moore autografen min flere dager i forveien...

2. Det blir catfight om barneombudjobben
Kansje er det fordi jeg ikke liker Reidar Hjerman eller så må det være samme grunn som gjør at jeg liker Hotel Cæsar...

3. Svaalen Riise

Riise er langt fra min favoritt på landslaget, men det er alltid kult å se noen gjøre en møkkajobb for landet....

Sunday, March 23, 2008

IQ 138,5


Jeg har påskekosa meg med 4 IQ-tester på YEYE. Ikke at jeg egentlig er veldig opptatt av IQ, men tester er jo veldig gøy. Desverre så var det ikke noen del på fjesbok valg etter testen var ferdig. Så jeg poster min høye IQ her. Ta gjerne testene og se om du er smartere enn meg....



Test 1 IQ 137
Test 2 IQ 135
Test 3 IQ 135
Test 4 IQ 147

Gjennomsnitt: IQ 138,5

Saturday, March 22, 2008

Påskeplata - Surfin' USSR


Det er flott påskevær i Oslo. Masse snø i Nordmarka, og i dag er til og med sol. Anbefaler alle å ta banen opp til Frognerseter'n og gå seg en tur på ski. Men så til hva bloggposten skal handla om musikk, og ikke naturopplevelser.

Stian Carstensen og Farmers Market er det en stund siden jeg oppdaga. Og det var nok flere som oppdaga dem før meg og. Men nå har også vår gode venn Mike Patton også fått sansen for trekkspillmusikk.

Surfin' USSR er kansje ikke like rå som plata Farmers Market, men kansje likevel kulere. Hele den SovjetUSAnske innpakkninga gir forventninger til Surfrock krysset med Balalaika. Tittellåta Surfin' USSR minner om tha Shadows i møte med en sigøynerleir. Når plata så setter på Lodtschitze mini Maritza(Ferry Cross the Mersey) blir vi kasta inn i en seig sviskekaramel. Sånn fortsetter plata hele veien igjennom til slutt kaster deg fra et stå sted til det andre. Fra jazz til klagesang, fra Surf til Balkanfest.

Coveret må gis litt omtale. Det består av tre klare referanser. Den klare sovjetiske stilen i utforminga og de amerikanske surfe brettene er tydelige. I tillegg er låtene kreditert den berømte duoen Lenin/McCarthy, og det er blitt funnet plass til en liten Yellow submarine.

Vil du se noen kule live bilder ta en titt her

Thursday, March 20, 2008

Sweeney Todd - Demonbarbereren fra Fleet Street


Nå er det cirka en måned siden sist jeg var på kino. Og det er jo altfor lang tid. I går bragte kinolengselen meg til Vika 2 for å se Tim Burtons Sweeney Todd.

En Tim Burton film er aldri dårlig så man blir liksom aldri skuffet. Burton og J Depp er en av filmens store regisør og skuespiller par, som igjen og igjen leverer varene. Sweeny Todd er ikke noe unntak. Alt er solid og godt. Det blir rett og slett trygt hvis du allerede er en Burton-fan. Så dette er ikke noe høydepunkt i Burtons regisørkarriere, men likevel godt.

Sweeny Todd er musikalen om en gal barberer som skal ta hevn fordi han ble sendt i fengsel på bakgrunn av en falsk anklage. Mr Todd allierer seg med Mrs Lovelett for å gjennomføre en blodig hevn!

Dette er blod, dans, drap, sang og annet moro som passer for de fleste...

Tuesday, March 18, 2008

Sesongoppsumering



Nå er hoppsesongen over for denne gang. Og vi kan ha andre interesser fram mot slutten av juli og Sommer Grand Prix renna.

Det er et land som har vært overlegent denne sesongen, Østerike. De har hadde i begynnelsen Morgenstern som var i en klasse for seg selv i begynnelsen. Og når han hadde sikra seg sammenlagt seieren i verdenscupen var det Gregor Schlirenzauer som skulle være den ensomme mannen på topp.

Av andre nasjoner er det bare Finland, Norge og Sveits som framstår som hoppnasjoner i bakken. Stormakten Tyskland er vel alle glad for at skal bytte trener. Tsjekkias Jacub Janda og Polens Adam Malyzs er to hoppere vi har sett for lite til. Japan har fått seg et litt bedre lag enn i fjor men det er en lang vei tilbake til 90-tallet. Russland, Frankrike og Slovenia føler jeg er på riktig vei, men har langt igjen.

Det norke laget har vist seg fram som et av verdens sterkeste denne sesongen. Med seier i alle verdenscuplagkonkuransene, 5 individuelle førsteplasser og totalt 26 pallplaseringer. Vi har nå 4 helt opplagte første hoppere; Tom Hilde, Anders Bardal, Anders Jacobsen og B E Romøren(sjølv om Romøren framstår som litt av en jojo). I forhold til resten av laget tenker jeg:
- Roar Ljøkelsøy, har nesten fått hoppe i alle renn. Men resultatene står ikke til svar på landslagets velvilje. Sjølv om Roar er den største norske hopperen de 10 siste åra så skal han ikke ha klippekort i verdenscupen. Til Nrk sier Ljøkelsøy at han vurderer å legge opp.
- Sigurd Pettersen, mener jeg fortsatt har noe å bidra med. Veldig synd at med en gang han får til en konkuranse og er i form så skal han bli syk. Håper på å se Sigurd gi de yngre lagkameratene sine litt konkuranse.
- Lars Bystøl. Fikk bare hoppe 6 verdenscuprenn denne sesongen. Men samla sammen like mange verdenscuppoeng som Roar. Bystøl ble nummer 3 i continental cupen og 18 i nordic tournament. Og bør få sjansen i flere verdenscuprenn neste år.
- Henning Stensrud blir nok ikke en medaljekandidat neste sesong heller. 30 åringen er helt klart en som kan være med å plukke verdenscuppoeng
- Både Jon Aaraas og Andreas Vilberg er hoppere jeg tror vi vil se mer av neste år. Men de må fortsatt heve seg fra nivået der de slåss for å komme til finalen.
- Kenneth Gangnes og Kim Rene Elverum Sorsell er to unge hoppere som jeg håper blir mye bedre. Men akkurat nå har de ikke noe i verdenscupen å gjøre.

Sunday, March 16, 2008

Verdenscupavsluttninga fra Planica


I dag skal verdenscupen avgjøres sjølv om mye er klart på forhånd. Allerede er Morgy den suverene vinner, og dagens favoritt Gregor Schlirenzauer har også sikra seg andre palssen. Hvis Tom Hilde får 55 flere verdenscuppoeng enn Janne Ahonen så vil han ta tredjeplassen (men det tror vi jo ikke på). For de øvrige Norske har Bardal en trygg 5te plass, Jahoppsen har 30 poeng til gode på Kuettel i forhold til 6te plassen. Bjørn Einar Romøren som er på 11te plass kan fort hoppe seg opp til nummer 8. Jeg følger sjølvsagt årets siste renn:

Da er det klart for konkuranse fra avsats 9: Det japanske lykketrollet Taku er førstemann over K-punkt og tar ledelsen med 191 meter. Han blir etterfulgt av Slovenias nest beste, Robert Kranjec, som tar ledelsen med et hopp på 210,5 meter.

Martin Koch flyr like langt som sitt eget tryne og tar ledelsen med 216,5 meter.

Bjørn Einar Romøren er første nordmann og driter seg ut sånn som har skjedd et par ganger før. Lander på 90 meter og dermed er han ikke med i finalen.

Janne Happonen er tredje mann over 200.

Jacobsen klarer heller ikke den store lengden og lander på 194,5 meter.

Den norske favoritten, Bardal, klarer heller ikke å følge opp. Bare 195,5 meter

Siste og Planicas svakeste Nordmann blir vår beste med 198,5 meter og en foreløbig 4de plass.

Gregor Schlirenzauer hopper best med 3 ganger 19,5 og 217 meter.

Resultater etter førsteomgang:
1. Schlirenzauer 216,9 poeng
2. Koch 212,3 poeng
3. Kranjec 206,1 poeng
6. Hilde 191,2 poeng
9. Bardal 186,6 poeng
13. Jacobsen 183,9 poeng
33. Romøren 45,0 poeng

Etter en litt kjedelig første omgang håper vi på litt mere action i andre. Andre omgang starter fra avsats 10, litt mere fart enn i forgje:

Vassilliev starter omgangen med 201,5 meter. Og Koudelka følger opp med samme lengde, og personlig beste, hvis ikke rompa var nedi.

Ito tar ledelsen 202,5 meter, tett fulgt opp av Uhrmann med 205 meter.

Schmidt hopper til dobbelt tysk med 212,5 meter. Og da tar juryen et møte?!?!?

Rennet fortsetter og det er 20 menn igjen.

Anders Jacobsen gir inspirasjon til resten av laget med 211 meter og ledelse.

Simon "Harry Potter" Amman er 1,2 poeng bak Anders etter hopp på 210,5 meter.

Anders Bardal hopper foran Jacobsen med et hopp på 211 meter og 19,5, 19 og 19 i stil.

Tom Hilde følger resten av gutta med 207 meter og splitter de to andre lagkameratene.

Janne Ahonen tar ledelsen med 208,5 meter foran de 3 norske. Janne Happonen flyr forbi Ahonen med et hopp over 220 meter.

Nummer 3 fra første omgang Kranjec flyr 214,5 meter og er 3 tideler bak Happonen.

Martin Koch tror bakken er større enn alle andre, og tar ledelsen med 229,5 meter.

Schlirenzauer avslutter verdenscupen med 231 meter og enda en seier til Østerike!

Tuesday, March 11, 2008

Fotofonbløgging

Siden jeg har tjuvstarta på påskeferien...

Monday, March 03, 2008

0 poeng


Etter en hoppfattig helg er endelig den nordiske hoppuka i gang. Men det ble bare en omgang i finske Kuopio. Dårligst endte det for Østerikeren Arthur Pauli. Østerike er jo sesongens store hoppnasjon, og Paulis beste denne sesongen er en 8nde plass i Val di Fiemme. Men i Kupio hoppa han bare 59 meter og fikk da minus 49,8 lengdepoeng pluss 39 stilpoeng. Dette blir jo egentlig minus 10,8 poeng, men på solsiden for Pauli så kan man ikke få mindre enn null poeng i skihopp.

Jeg har ikke tid til å sjekke ut hvor lenge sida det var sist noen fikk null poeng. Men det skjer ikke ofte i verdenscupen.

Ellers så ser det jo greit ut for landslaget:
3 59 4889 JACOBSEN Anders 1985 NOR 132.0 136.6
4 63 5064 HILDE Tom 1987 NOR 132.5 136.0
6 62 2934 BARDAL Anders 1982 NOR 129.5 132.6
8 57 2917 ROMOEREN Bjoern Einar 1981 NOR 128.5 130.8
14 23 2929 BYSTOEL Lars 1978 NOR 123.5 121.8
34 41 3071 PETTERSEN Sigurd 1980 NOR 114.0 102.2
47 37 2033 LJOEKELSOEY Roar 1976 NOR 95.5 64.4


Men Ljøkelsøy bør snart byttes ut med f.eks Kim Rene Elverum Sorsel, Andreas Vilberg eller Thomas Lobben

Saturday, March 01, 2008

Snart er det finale og vi ser på mitt siste bidrag i bloggidol


Nå er det snart finale i bloggidol. Og det er bare finalister av det motsatte kjønn. Jeg røyk jo ut i kvartfinalen med et bidrag som var kansje gjennomtenkt men ikke helt gjennomskrevet. Jeg burde egentlig lære meg å bruke litt mere tid på skrivinga enn på å komme på ide'er. Men her er mitt siste bloggidolbidrag:

Tommy går på skrivekurs

Tommy var aldri noe flink på skolen. Spesielt ikke i norsk. Så da han seinere, som voksen, fant ut at han skulle bli filmmanusforfatter meldte han seg på et skrivekurs. På skrivekurset møtte han Morten. Morten likte j***** godt å spille poker og introduserte Tommy for gamblingens verden. Men Tommy var ikke noe flinkere i poker enn han var i skriving. Tommy begynte først å låne penger av Morten. Og etterhvert lånte han enda mere penger av Mortens venn Harry. Harry ble ikke veldig glad da Tommy ikke kunne betale tilbake. Så Harry hogga hendene til Tommy av. Det spruta mye blod, men han kom seg på legevakta. Så nå har Tommy begynt på ett nytt skrivekurs for å lære seg å skrive med føttene…

Fikk 3 poeng fra dommer Iversen "Trykker på omtrent alle knappene mine utenom den som handler om å presentere teksten mest mulig lesbart. Herlig ordspillish avslutning for stakkars Tommy."