Wednesday, January 30, 2008

NM-i-hopp


Det er kansje et teit tidspunkt for NM, rett før de beste må reise halve jorda rundt til japan. Men nå er det her og vi følger sjølvsagt NM i skihopp fra kl 1745...

NM er jo en av de få konkuransene der både kvinner og menn hopper sammen. 55 håp skal hoppe, 4 kvinner og 51 menn. Av disse er to gjeste hoppere.

Line Jahr åpner konkuransen med et hopp på 107 meter. Anette Sagen flyr i sammenligning med de andre jentene å lander på 125 meter og 118 poeng.

De 20 første hopperene har vært kjedlige og nesten ingen kommer seg over kullen.

Storebroren til Tom Hilde, Terje gjør det første gode hoppet å tar ledelsen med 118 meter.

Henning Stensrud er førstemann ut med verdenscuppoeng og hopper 124,5 og tar ledelsen. Vegar Sklett (morsomt navn) straffer Henning med et hopp på 128 meter.

Tittelforsvarer Thomas Lobben skuffer med et hopp på 119,5 meter. Kula fra Eldar, Lars Bystøl, er også en størreskuffelse med 117,5 m.

Jon Aaraas og Andreas Vilberg forklarer hvorfor de er med i verdenscupen med hopp på 126 og 123 meter.

Anders Jahoppsen flyr forbi alle og lander på 137,5 meter (1 meter bak bakkerekorden).

Tom Hilde hopper seg inn mellom Jakobsen og Sklett med 130,3 poeng.

Vil du ha med deg andre omgangen så skru på NRK 1 kl 1930, Jeg har lovt å spise middag med mor...

Monday, January 28, 2008

4 år til!


Aftenposten melder en gladnyhet til det norske folk. Ny hotel cæsar-kontrakt er skrevet. Og norges beste serie vil bli sendt ut 2011. Hurra!!

Jeg håper bare han-Idol fyren bestemmer seg raskt for å slutte. Han er merkelig nok bedre til å synge?!

Til slutt så stenger Cæsar-shopen denne uka så hvis du ønsker deg en badekåpe eller no så må du handle nå!

Thursday, January 24, 2008

13 åring som flyr ned bakken

Dagbladet melder at 13 år gamle Klemens Muranka kan få sjansen til å være med i verdenscupen til helga. Dette kan være Polens neste bartemann. Klippet nedenfor viser ihvertfall at guttungen kan hoppe:



På det norske laget blir det også litt endringer. Sigurd Pettersen er syk. Og Roar Ljøkelsøy har endelig fått beskjed om å bli hjemme for å trene. Kim Rene Elverum får da muligheten til å få sine første poeng i verdenscupen.

Monday, January 21, 2008

Flere dør for OL


Dagbladet melder at 10 arbeider har død i Kina under bygginga av OL-arenaer. Artikkelen hevder også at det døde 5 under byggingen av Athen OL for 4 år siden. Noe som er et alt for lavt tall. Men jeg tror at Bejing ikke er noe bedre enn Athen for fire år siden. I forkant av Athen OL varsla gresk fagbevegelse at det reele tallet av arbeidere som døde for OL var nesten 40. Offisielt var det over 200 arbeidsskader.

Bejing er ikke kjent for å behandle arbeidere bedre enn Athen. Men det er de samme mekanismene som prøver å holde bodycounten nede på papiret. La oss avsløret bløffen om at OL er lek. Det er blodig alvor!

Sunday, January 20, 2008

lønnsøkning og renta


På forsida av nettavisen kan vi igjen lese propaganda mot lønnsøkninger ved årets oppgjør. Finansfolkene gjentar og gjentar at hvis man får for store lønnsøkninger så kommer sentralbanksjef Svein Gjerdem til å øke renta. De håper vel på at arbeidsfolk skal glemme alle de millionene som rikfolk donerer til seg sjølv, og bli beskymra for renta isteden.

Sannheten om renta og lønnsoppgjøret er at sentralbanksjefen har en politisk oppgave i å straffe arbeidsfolk når de krever for mye. For det er arbeidsfolk som må betale, for at rikfolk nekter for styring i økonomien. Og det er arbeidsfolk som skal disiplineres til å være nøysome.

Kansje på tide å gi sentralbanksjefen og norges kapitalister et spark bak!

Thursday, January 17, 2008

- Skal det være en pils i arresten?


Det er nesten ikke til å tro, men nå er det levert inn en søknad om sjenkebevilning på Grønland Politistasjon. Kansje er det for at de tror avhør går lettere med en wiskey innabors? Eller at det skal være kort vei til neste pils når man slipper folk ut av fyllearresten? Kan det være at man har funnet ut at Oslos politifolk drikker for lite på jobb?

Det kan jo hende at en liten promile er hva som er tidsriktig. Men som kjent så svekker alkohol generelt vår evne til å tenke og utføre ting. Derfor har det ingenting å gjøre i kantina på en arbeidsplass. Det er jo en grunn til at vi har AKAN. Så får håpe at Oslos politkkere er intlegente nok til å ikke fylle opp glasset.

Monday, January 14, 2008

Rødt, Rødere, Rødest


Dette er en oppsumering av 2008. Ikke for mitt kjære parti Rødt, men for verdens børser. Oslo Børs er en av de som er hardest rammet i verden. E24 spør om når vi når bunnen. Økonomisk rapport melder at Oslo børs har falt med 10 % siden nyttår.

Denne økonmiske "uroen" har sammenheng med den raske handelen på verdens børser for å oppnå rask profitt. Og at man ikke lengre trenger å være marxist for å se at den amerikanske økonomien er en oppblåst boble. Dette fører til ekstra sterke spekulasjonsbølger i økonomien. Og få spekulanter ønsker å være med på nedgangene. De tar ut gevinstene mens de er der og hopper på neste prosjekt. Tydeligst ser vi dette på de store valuttaforflyttningene i det siste.

Selvsagt er det gledelig for en kommunist å lese at Fredriksen tapte 1,7 milliarder på onsdag. Men erfaringsmessig så er det nok arbeidsfolk som må betale for kapitalens kriser. Det må jo nevnes at denne krisa kan nok utsettes litt, og at børsene bedrer seg om en uke. Jeg hadde i utgangspunkt ikke regna med disse problemene i økonomien før om 6 til 12 måneder. Det blir spennende å følge med på børsen framover.

Sunday, January 13, 2008

Bloggeliten -> Samfunnseliten


Sånn som jeg har skjønt det skal man årlig diskutere hvem som er med i bloggeliten. Men skal denne diskusjonen bli intresant bør jo heller være Hvem er neste til å forlate bloggpolis for samfunnseliten?

Allerede har SV-blogger Snorre Valen blitt sjef i den nystarta Arbeider-Avisa. Vampus har jo tilhørt samfunnseliten lenge nå. Og flere bloggere tilhørte jo den politiske eller kulturelle eliten før de begynte å blogge.

Men desverre går det sakte for bloggere som drømmer om å tilhøre "elite"-Norge. Det virker ikke som Even Teimansen (nettredaktør i Dagbladet), Geir Gulliksen (Sjefsredaktør i Oktober) og Kristin Clemet (leder i Civita) sjekker sonitus og bloggrevyen på jakt etter nye navn. Så hvis man har lyst å bevege seg videre fra bloggpolis til samfunnselite, så må du gjøre mer enn å skrive en god blogg.

Men hvis du først gidder å gjøre noe for å rykke opp, så tror jeg derimot en god blogg kan hjelpe deg med tempoet. Hvem tror du forlater bloggpolis for å bli en del av samfunnseliten i 2008?

Saturday, January 12, 2008

Finnes det en kjipere måte å vinne på?

Norge gjorde en fantastisk første omgang i verdenscuprennet i Val di Femme. Tom Hilde og Sigurd Pettersen var i ledelsen. Alle nordmenna var kvalifisert til andre omgang. Fire blandt de ti beste. Desverre hadde Bjørn Einar Romøren falt på lengden 129,5 og var ikke med blandt de aller beste.

Da andre omgang skal begynne med Bjørn Einar Romøren mister han skia si rett etter hoppkanten og ruller ned hele bakken. Heldigvis klarte Bjørn Einar å reise seg igjen. Juryen bestemte seg relativt raskt for å avlyse andre omgangen, dermed er det resultatlista fra førsteomgang som gjelder. Det ble sesongens første norske seier, og første verdenscupseier til Tom Hilde. Men det er kjipt å vinne når en kompis kunne skada seg alvorlig.

Siden jeg fulgte både med på Eurosport og NRK. Ble jeg i tillegg sjokkert over at Nrk lot som det ikke hadde skjed noe i Val di Femme hele 10 minutter etter alt var avlyst. Bare for å late som man sender alt "live".

All Ears


All Ears-festivalen er en liten festival blandt hovedstadens mange festivaler. De siste dagene har den også tatt seg til rette i hovedstadsavisene. Denne festivalen for improvisert musikk er nok for spesielt intreserte, sånne som meg.

For å trekke fram noen av artistene som spilte i går, kan jeg jo begynne med Magnus Broo og Fredrik Ljungkvist. De to herrene ser ut som to eldrende medel-svensoner, men når de plukker opp sin trompet og saxofon er de alt annet enn det. Tonene må kjempe seg igjennom blåseinstrumentene og skaper en fortryllende stemning.

I motsettning til de mere jazza eldre herrene Broo og Ljungkvist, er Zanussi/Hana/Fjordheim mer en hardcore-impro-trio. Det er hardt og det er tøft. Trommisen oppfører seg som en villmann. Gitaristen flyter på en støysky. Mens bassisten er kult tilbakelent.

Kveldens hovedatraksjon var amerikanske 16 Bitch Pile Up. De tre utrolig tøffe damene legger et støyteppe over Frabrikken. De tar helt av! for å si det kort. Utrolig kult at de har kommet til lille Norge.

Thursday, January 10, 2008

Tilbake til start?


Skal du være med å skape en ny radikal bevegelse i Norge i 2008 bør du lese Tilbake til start? av Harald Berntsen.

Harald Berntsen har skrevet en 260 siders pamflett over arbeiderbevegelsens historie fra 1907-2007. Han går lynraskt gjennom historia men bak vært ord han har skrevet ligger et politisk budskap. Framstillinga av arbeiderhistoria må vel sies å være litt subjektiv, men det gjør ganske lite med tanke på at det er politikk Berntsen prøver å formidle og ikke historie.

Den norske arbeiderbevegelse har gjennom de siste hundre åra vært den viktigste bevegelsen for å forstå Norge. Desverre har ikke denne bevegelsen gjennomført sitt opprinnelige mål: avskaffelsen av kapitalismen, og bygge et sosialistisk samfunn. Berntsen klarer å tegne et tydeligere bilde enn mange andre om hvordan DNA snudde fra å være revolusjonære antikapitalister til å bli USA sin beste venn.

Utfordringene Berntsen trekker fram i sin bok er mange. Mest oppmerksomhet har vel det at han sier rett ut at Frp er fascistisk. Etter min mening har Berntsen helt rett når han skriver "I likhet med sine historiske forløpere og nåværende partier i andre land som Frp står nærmest... ...nesten i stand til å innta ethvert standpunkt som vil innbringe økt oppsluttning - untatt ett: Å anerkjenne klassemotsetninga mellom arbeidere og kapitalister - og dermed klassekampen mellom disse - i det moderne kapitalistiske samfunnet. Partiet står urokkelig på at den enkelte arbeidsgiver og "hans" arbeidere har felles interesser mot andre arbeidsgivere og arbeidere, og norske arbeidsgivere og arbeidere mot andre lands. Og vil ikke arbeiderne godta dette, skal de med ulike statsgrep tvinges til det. Dette er kjernen i all fascisme før og nå".

Berntsen peker avsluttningsvis på behovet for internasjonal klassesolidaritet. Arbeiderbevegelsen må bygge klassesamhold som forsvar mot den sosiale dumpinga vi ser i flere og flere bransjer. Desverre hopper Berntsen over nesten hele offentlig sektor, men hvis han hadde tatt de med hadde bare budskapet blitt enda klarere. Hvis vi skal sikre at ikke hele tariffsystemet rakner, må vi igjen komme både faglig og politisk igjen på offensiven mot sosial dumping og mot Frp.


Musikk under denne bloggposten: Cloroform - Scrawl

Tuesday, January 08, 2008

Rovdyr


For å være totalt ærlig så er eneste grunnen til å se Rovdyr i det helle tatt slutten. Det er ingen historie, det er dårlig manus og dårlig skuespill. Det er masse blod!

Filmen "handler" om to søsken og et kjæreste par som skal ut på telttur. De stopper på en bensinstasjon og lar en lettere skremt jente få haik. Midt ute i skauen stopper de fordi hun må spy og da blir de angrepet av en gjeng jegere, som skyter brystet ut av haikeren. Inne i skauen blir jagd på en etter en og drept.

Og siden jeg mener ingen bør kaste pengene sine bort på denne filmen så vil jeg også avsløre slutten. Det er selvsagt en som overlever etter å ha drept alle jegerne. Når hun da kommer til veien får hun haik med dama som dreiv bensinstasjonen. Da hovedrolla sier at hu har drept alle blablabla, skjønner du at hun ikke får leve likevel. Over radioen spilles:

"Det var en spennende dag for Josefine, En dag hun ventet på med glede mang en gang. Og hun så frem mot en masse nye venner, Å være sammen med hele dagen lang."


Monday, January 07, 2008

Er vi alle kriminelle?


Et nytt EU-direktiv har blitt vedtatt uten større ofentlig debatt. Jeg vil først takke Virrvarr for å gjøre meg oppmerksom på det. EUs datalagringsdirektiv trådde i kraft 1 januar 2008. I artikkel 1 presiserer at direktivet gjelder alvorlig kriminalitet: De skriver at denne artikkelen er sentral ifh. til hvordan man skal tolke direktivets innføring i norsk lovverk. Her skriver de blant annet at «erfaring fra andre europeiske land tilsier at det er en fare for utglidning av virkeområdet.»

Datalagringsdirektivet (EU-direktiv 2006/24/EC) innebærer langtidslagring av opplysninger om hvem du ringer, hvor lenge samtalen varer, hvor samtalepartene befinner seg, og når samtalen finner sted. Det skal også lagres opplysninger om hvem folk sender og mottar e-post
fra, og når de er tilkoblet internett. Lagringstiden skal være minimum på seks måneder, og maksimalt 24 måneder.

Dette innebærer at rettstatsprinsippene er snud offisielt på hode. Nå skal alle behandles som potensielle kriminelle til det motsatte er bevist.

Ellers oppfordrer jeg alle til å demonstrere mot grunnlovsendring i morgen kl 18 utenfor stortinget!

Sunday, January 06, 2008

Dobbelt norsk og halve verdenseliten skylt ut før finale omgangen

Anders Bardal ligger ann til å ta sin første verdencup seier. Han leder foran Anders Jakobsen og Janne Ahonen. Janne Ahonen har en solid ledelse i hoppuka nå og skal vel lett vinne den. Etter at både Schlirensauer, Tom Hilde og Simon Ammann ikke kom til finaleomgangen er det veldig åpent om hvem som tar tredje plassen sammenlagt.

Damjan er første over k-punkt i finaleomgangen med 126 meter. Neumayer følger opp med et hopp på 131,5 meter.

Bjørn Einar Romøren hopper 128,5 meter og går inn på en foreløbig 2dre plass.

Pavel Karelin hopper 130 meter og tar over ledelsen. Kornilov hopper 132 meter og sikrer dobbelt russisk i tet.

Thomas Morgenstern hopper 135,5 meter og ønsker fortsatt å være blandt de beste. Janne Ahonen hopper 136 meter å vinner sin femte hoppuke.

Anders Jakobsen faller tilbake til 123,5 meter og får ingen pallplassering.

Anders Bardal klarer heller ikke å gjenta første hoppet sitt, men 124 meter klarer han likevel å ta andreplassen.

Resultatlister:
Rennet:
1. Janne Ahonen
2. Anders Bardal
3. Thomas Morgenstern
8. Anders Jakobsen
13. B E Romøren

Hoppuka:
1. Janne Ahonen
2. Thomas Morgenstern
3. Michael Neumayer
7. Anders Bardal
9. Anders Jakobsen
14. Tom Hilde
19 B E Romøren

Verdenscupen:
1. Thomas Morgenstern 940
2. Gregor Schlirensauer 654
3. Janne Ahonen 615
4. Tom Hilde 402
11. B E Romøren 261
13 Anders Bardal 245
17 Anders Jakobsen 153

Hoppukefinale

Hat og kjærlighet følger hoppukefinalen i Bischofshofen. 10,9 poeng skiller de to glade mennene i bilde før finalen. Beste nordmann sammenlagt blir nok Tom Hilde, som må forsvare 4de plassen mot utfordrer Simon "Harry Potter" Ammann.

Vi følger finalen kl 1615: Det er bare 5 nordmenn med i dag. Har vært litt regn i Bischofsofen i løpet av dagen.

Roar Ljøkelsøy, som ikke har vært i form i hoppuka, skuffer igjen med et hopp på 107 meter

Etter 30dve hopper har ingen hoppet over k-punkt. Janne Happonen og Shohhei Tochimoto leder foreløbig med hopp på 124 meter.

Anders Jakobsen er første mann over k-punkt med hopp på 128-meter.

Anders "Stilhopperen fra Steinkjær" Bardal hopper pent til 132,5 meter og da er det dobbelt norsk. 3 ganger 19 i stil.

Bjørn Einar Romøren hopper desverre for kort (119,5meter) og får bare kansje være med i finalen.

Tom Hilde har tøffe forhold, og hopper bare 116,5 meter og er ikke med i finalen!

Janne Ahonen viser at man fortsatt kan komme over k-punkt med et hopp 126 meter og 3de plass bak nordmenna

Thomas Morgenstern lander på 121 meter og Ahonen øker sin ledelse i hoppuka sammenlagt til 21 poeng. Tom Hilde, Gregor Schlirensauer og Simon Ammann ble skylt ut av finaleomgangen av regnværet. Bare tre nordmenn med i finalen, men gode muligheter for årets første seier.

Saturday, January 05, 2008

Gode muligheter for pallplasering!


Etter en litt ustabil kvalifisering venter vi nå på at det tredje hoppukerennet skal begynne. Med litt flaks og en god bøte is i magen kan Norge sikre seg en pallplaserig i dagens renn. Av de 6 norske hopperene som skal hoppe i finalen har 5 av dem bevist at de kan hoppe over 130 meter. Og hvis man klarer to slike hopp i ettermiddag så er man fort med om å sloss om en pallplasering.

Vi følger konkuransen fra kl 1600:

Etter at den ukjente Roland Mueller hoppet 138 meter har juryen bestemt seg å gå ned på farten. Det er vel egentlig et uttrykk for at juryen ikke ønsket at han skulle lede så tidlig i konkuransen. En avsats mindre fart vil ikke ha tatt så mange meter fra Mueller.

Sigurd Pettersen hopper 125 meter og får 3 ganger 18 i stil. Da blir det vel verdenscuppoeng i dag på Pettersen.

Roar Ljøkelsøy hopper så vidt over 120 meter, har ikke vendt seg til denne bakken i år. Det kan fort bli vanskelig å komme med i finalen.

Mueller klarer ikke å gjenta det flotte hoppet fra istad og lander på 124 meter. Ellers er forholdene nå ganske stabile og fine.

Anders Jakobsen er uheldig med litt trekk bakfra men klarer likevel å strekke seg til 129 meter og 17,5, 17,5 og 17 i stil.

Anders Bardal hopper penerer enn forgje nordmann med en og en halv meter kortere. Fin stil betaler nok til at han går foran Jakobsen.

Nest siste nordmann Bjørn Einar Romøren må justere midt i hoppet og lander på 122,5 meter. Det ser ikke ut som vinneren av kvalifiseringa får være med i finaleomgangen.

Tom Hilde hopper 129, 5 meter og mangler litt for å være med i toppen.

Janne Ahonen er overlegen og hopper 139,5 meter. Schlirensauer klarer ikke å følge opp å lander på 132 meter. Morgenstern vil være med å sloss om seieren og hopper 138 meter og ligger 1,2poeng bak. Akkurat nå leder Ahonen både rennet og hoppuka.

Siden det da antageligvis ikke blir noen norske pallplaseringer i dag avslutter vi med hoppblogginga for nå, og regner med å være tilbake til morgen dagens renn.

Kommer comebacken i Bischofshofen


Etter dagens trening i Bischofshofen var Anders Jakhoppsen klart lengst med 140 meter. Det er jo morsomt å se om det gjentar seg i kvalifisering og renn i løpet av helga. Akkurat nå sender Nrk 2 kvalifiseringa. Vi kommer tilbake her på bloggen med resultater og kommentarer i løpet av helga.

Godt hopp av Sigurd Pettersen på 130, 5 meter, to ganger 18,5 og 18 som tellende stilkarakterer.

Nei, og nei, og nei 119 meter i kvalifiseringa ligner ikke på noe comback fra Jakobsen

Kjempehopp av Bjørn Einar Romøren: 135,5 meter og seier i kvalifiseringa!

Det er litt ustabil vind i Bischofshofen, så det er litt kjedelig venting nå i kvalifiseringa. Det gjør jo også at flaksprosenten for å gjøre det bra økes noe...

Thursday, January 03, 2008

Jeg lovte jo...

... dere en ny design. Faktisk to ganger siden jeg tok omkamp i en poll for en stund sida. Men nå er den under utvikling enten dere liker den eller ikke.

del 7 og 10 og da var showet over!


[voiceovermannen]: Da er det på tide å gi en vrm applaus for bloggens forfatter Jokke som skal dele ut prisen for årets beste film.
[publikum]: Yeeeaaahhh!
[Jokke]: tusen takk, og nå rett til de nominerte: Roy Andersons Du levande, Ken Loachs Vinden som ryster kornet, Kim Ki Duks Breath, O ANO EM QUE MEUS PAIS SAÍRAM DE FÉRIAS, Gus Van Sants Paranoid Park
[trommevirvel]
[Jokke]: Og vinneren er ROY ANDERSONS DU LEVANDE!
[publikum]: YUUUUUUHHHHHOOOOOOOO!
[Roy Anderson]: Tusen takk och rökning får din hy att åldras.
[Publikum]: Yaaaeeeaaaahhhhh!
[Jokke]: Da går vi videre til årets hederspris. Årets vinner er en av de regisørene som betyr veldig mye for meg og mitt forhold til film. Han har åpnet manges øyne i retning øst. Jeg vil nok si at dette er mannen som lager verdens nydeligste og mest romantiske filmer. Selv om jeg ikke likte filmen han kom med i år, så er det en skam at ikke noen jury i Cannes har gitt ham gullpalmen enda. Men han får glede seg med Hat og kjærlighets hederspris. Gi en stor applaus til: WONG KAR WAAI
[publikum]: Huuuujjjaaaeeeeeeaaaaayyyyhhhhh!
[Wong Kar Wai]: thank yu, Jokke.
[voiceovermannen]: Det var alt vi hadde tid til i år, takk for at dere kom.....

Wednesday, January 02, 2008

Gamle menn er kansje morsome


Men før eller seinere må de vel også gå på trynet?

Eia og Tufte som en gang på 90-tallet forma en genrasjon med norsk humor har desverre ikke fått noen arvtagere. Så vi må vel være glade for at de resirkulerer Ut i vaar hage.

Ta meg på Wasa-vorta!.

Hat og Kjærlighet deler ut priser til filmer del 8 og 9


[voiceovermannen]: Nei nå går ting treigt her!
[publikum]: Helt enig!
[voiceovermannen]: Da ber vi Herr Hat og Fru Kjærlighet om å komme opp for å dele ut prisene for 2007 beste Europeiske, beste voldelige og beste romantiske film.
[publikum]: Klapp!
[Hat]: Det er best å slå på tomater, men på film er det også lov å slå på andre. De nominerte for årets voldelige film er: Quentin Tarantinos Death Proof, The Simpsons Movie, Curse of the golden flower, A battel of wits
[Kjærlighet]: Og vinneren er: Quentin Tarantinos Death Proof og de nominerte for årets romantiske er: Wong Kar Wais My Blueberry nights, Park Chan-Wooks I´m a cyborg but that's ok, Waitress, Matthias Glasners Der freie wille og Kim Ki Duks Time
[Hat]: Og vinneren er Kim Ki Duks Time og nominerte for beste europeiske er: Matthias Glasners Der freie wille, Ken Loachs Vinden som ryster kornet, Persepolis, Shane Meadows This is England og Roy Andersons Du levande
[Kjærlighet] Og vinneren er: Shane Meadows This is England
[Publikum]: Hurra!
[Voiceovermannen]: Da blir det litt musikk før vi avslutter årets utdelling